ADVENTNA ŠPICA V ZAGREBU

advent zagreb 1
Vir: Turistička zajednica grada Zagreb (www.adventzagreb.hr)

Pred vrhuncem prazničnega dogajanja v pričakovanju božiča in novega leta moramo seveda še pogledati v prestolnico Hrvaške, Zagreb. V Zagrebu je tako kot drugje adventno dogajanje v polnem zagonu in obljublja kot vsako leto vrsto dogodkov in različnih tematik za domačine in vse obiskovalce. Ulice mesta so v Zagrebu napolnili z božičnim vzdušjem in okraski, z glasbo adventnih pesmi in koncertov, z vonjem in okusom iz številnih stojnic in lesenih hišic polnih dobrih in toplih priboljškov ter z barvitimi prizori ter zanimivostmi ob katerih se bodo zaiskrile oči tudi najmlajšim.

advent zagreb 2
Foto: J. Duval. Vir: Arhiv Turistička zajednica grada Zagreb

Zagreb tako v adventu nagovarja in vzbuja vse čute skozi zvoke, prizore, okuse in vonjave z željo vzbuditi tisti pravi občutek topline, povezanosti, veselja in radosti božičnega duha. V obsežnem tematskem programu so se in se še bodo tako zvrstili številni koncerti in dogodki, odkrili pa boste lahko tudi številne zanimivosti in lokacije, ki so se odele v adventno podobo, in bodo očarale in zabavale tako otroke kot tudi starejše. Seveda pa ne bo šlo tudi brez zimskih radosti za katere bo poskrbelo že tradicionalno drsališče na Trgu Kralja Tomislava. Če pa želite le mirno izkusiti mesto v svojem adventnem sijaju pa so tudi za ta namen v Turistični skupnosti mesta Zagreb pripravili kratek vodič za sprehod po Zagrebu v adventni preobleki.

advent zagreb 3
Foto: J. Duval. Vir: Arhiv Turistička zajednica grada Zagreb

Na posebej pripravljeni spletni strani, posvečeni adventu v Zagrebu, boste našli vse dogodke in zanimivosti, ki jih ponuja mesto v tem prazničnem obdobju. Tematski sklopi zajemajo glavne adventne lokacije, glasbene dogodke, predstave, razstave muzejev, dogodke in zanimivosti za otroke ter mnoge druge atrakcije hkrati pa tudi možnosti za namestitev. Za obisk adventnega Zagreba je tako mnogo razlogov, ki bodo ponovno ali pa prvič privabili obiskovalce in morda boste med njimi tudi vi.

advent zagreb 4
Foto: J. Duval. Vir: Arhiv Turistička zajednica grada Zagreb

Iz širne ponudbe in programa smo tako izbrali nekaj tem in poudarkov za lep in zanimiv obisk glavnega mesta Hrvaške:

ADVENTSKA ŠPICA

advent zagreb 5
Foto: T. Smoljanović. Vir: Arhiv Turistička zajednica grada Zagreb

Širom mesta se nahaja več točk kjer boste lahko izkusili božično vzdušje, in med katerimi moramo omeniti Ledeni Park, ki vabi na Trg Kralja Tomislava z drsališčem, glasbo in stojnicami z domačimi in mednarodnimi priboljški in pijačami. Če iščete gastronomsko doživetje potem bo “fuliranje” na Strossmayerjevem trgu in Terasi Oleander Hotela Esplanade prava lokacija za vas, saj se vam bodo tam predstavili mladi in prihajajoči kuharski mojstri z njihovimi kreacijami (več izveste tudi na njihovi Facebook strani). Mladi po srcu in tudi po starosti pa se boste lahko tudi adrenalinsko zabavali v Winter Parku v Parku dr. Franja Tuđmana.

advent zagreb 6
Foto: J. Duval. Vir: Arhiv Turistička zajednica grada Zagreb

Več o adventnih lokacijah lahko izveste TUKAJ.

GLASBA NA ADVENTU

advent zagreb 7
Foto: Boška i Krešo. Vir: Arhiv Turistička zajednica grada Zagreb

Glasba se je in se bo tekom adventa v Zagrebu razlegala ne samo v koncertnih dvoranah temveč tudi v cerkvah in muzejih ter po ulicah mesta, direktno z balkonov mestnega jedra. Pester glasbeni program klasičnih ter tradicionalnih del evropske in hrvaške glasbe bo zvenel v znamenju prazničnih melodij.

Več o glasbenem programu lahko izveste TUKAJ.

ADVENT ZA OTROKE

advent zagreb 8
Foto: Ustanova Zoološki vrt Grada Zagreba (zoo.hr)

Živali, pravljice in čokolada. Te besede bodo zagotovo vzbudile zanimanje vaših najmlajših. Zagrebški živalski vrt, ki si je tudi nadel adventno podobo, vas praznično okrašen vabi na ogled, hkrati pa bodo pravljično oblečeni vodiči popeljali otroke na poučno spoznavanje avtohtonih živalskih vrst. V centru mesta pa vas na obisk vabi resnični Muzej čokolade, kjer boste lahko spoznali različne načine priprave čokolade in čokoladnih sladkarij, ter jih tudi poskusili na degustaciji, kar bo zagotovo sladko in poučno doživetje za vso družino.

advent zagreb 9
Foto: J. Duval. Vir: Arhiv Turistička zajednica grada Zagreb

Več o adventnih dogodkih za otroke lahko izveste TUKAJ.

advent zagreb 10
Foto: J. Duval. Vir: Arhiv Turistička zajednica grada Zagreb

Več o adventni ponudbi Zagreba lahko izveste na posebni spletni strani ADVENT ZAGREB.

Več o mestu Zagreb in njegovi praznični ter drugi ponudbi lahko izveste na spletni strani Turistične skupnosti mesta Zagreb.

PREBERITE ŠE ZIMSKE RADOSTI V VRSARJU – DRSANJE, GLASBA, OKUSI IN ZABAVA ZA VSE STAROSTI.