ZIMSKE RADOSTI V VRSARJU – DRSANJE, GLASBA, OKUSI IN ZABAVA ZA VSE STAROSTI

To zimo doživite veselje in praznično vzdušje na proslavi zimskih radosti v Vrsarju. Občina Vrsar-Orsera in Turistična skupnost občine Vrsar, organizirata v sodelovanju s številnimi lokalnimi društvi in obrtniki že četrto leto zapored dogodek „Zimske radosti v Vrsarju – Festività invernali d’Orsera“.

vrsar zima 1
Foto: Saša Halambek, TZO Vrsar

Čarobni praznični čas bodo zapolnili s številnimi vsebinami. Program se je svečano začel 09.12. z otvoritvijo drsališča na prostem, ki je brezplačno dostopno vsem obiskovalcem. Drsališče bo odprto vsak dan med 16:00 in 20:00 do vključno nedelje 08.01.2023. V prazničnem razpoloženju se bodo izvedle tudi številne delavnice npr. za izdelavo recikliranega papirja ali izdelavo sveč. Za dobre okuse pa bo poskrbelo več vodenih degustacij oljčnega olja in vina v prostorih italijanske skupnosti „Zajednice Talijana“

vrsar zima 2
Foto: Saša Halambek, TZO Vrsar

Tekom decembra bodo vsi vikendi rezervirani za zabavo. Ob sobotah bo na programu glasba v živo in v izvedbi številnih lokalnih skupin, medtem ko se bodo ob petkih odvijali tematski večeri z DJ-i in disko glasbo 80-tih, hiti 90-tih in zimzelenimi melodijami zabavne glasbe hrvaških izvajalcev.

vrsar zima 3
Foto: Saša Halambek, TZO Vrsar

Vsekakor najbolj simpatičen del programa pa bo namenjen otrokom in bo potekal vsak dan med prazničnimi šolskimi počitnicami na Hrvaškem in sicer od 26.12.2022 do 05.01.2023. Poleg predstave „Djed i baka Mraz“ (Dedek in babica Mraz) bodo otrokom in staršem na voljo razni vodeni ogledi, kreativne delavnice in v tem obdobju nepogrešljive poslikave obrazov. Posebno veselo pa tudi razburljivo in zanimivo bo na zadnji dan leta, ko se bo ob 10:00 začela edinstvena detektivska igra po ulicah starega mesta.  Vrhunec dogajanja pa bo točno opoldne, ko bodo najmlajši pričakali svoje otroško novo leto ob zabavnem programu in ob okusni zakuski.

vrsar zima 4
Foto: TZO Vrsar

Malo starejši pa se bodo lahko družili ob igranju iger v „velikanskem“ formatu. Preizkusili se bodo lahko namreč v igranju močno povečanih oz. predimenzioniranih družabnih iger kot so križci in krožci, domine ali metanje kock. Ob odlični zabavi, smehu in razvedrilu ne bo najbrž važno kdo je najboljši ampak, da se preživi čudovite trenutke ob skupnem druženju.

vrsar zima 6
Foto: TZO Vrsar

Lokalni gostinski ponudniki bodo na Trgu Degrassi poskrbeli, da bodo lahko obiskovalci skupaj pogreli ob kuhanem vinu in ob ognju. Najmlajše pa bo zagotovo razveselil vonj po topli čokoladi ali po sveži pokovki, skupaj pa bodo obiskovalci vseh starosti lahko uživali v ambientu številnih lučk in okrašenega božičnega drevesa. V pričakovanju prihoda novega leta opoldne bo za veselo vzdušje in razpoloženje poskrbela skupina „Tu i tamo bend“, ki bo pričela z ogrevanjem množice ob 10:00.

vrsar zima 6
Vir: TZO Vrsar

Več o programu zimskih radosti lahko izveste na spletni strani Turistične skupnosti občine Vrsar.

Dogodki se bodo odvijali na Trgu Degrassi v starem mestnem jedru na vrhu hribčka. Parkiranje je za vse obiskovalce brezplačno na rivi, na velikem parkirišču poleg avtobusne postaje in ob samem vhodu v mesto poleg vrtca.

Na koncu še opomba, da bo v primeru slabega vremena drsališče, ki ni pokrito, zaprto.

Organizatorji programa so Općina Vrsar-Orsera in TZO Vrsar v sodelovanju z DND Vrsar, Zajednicom Talijana Vrsar – Communità degli Italiani di Orsera, komunalnim podjetjem Montraker in lokalnimi društvi ter podjetniki.

PREBERITE ŠE PONUDBA MESECA – TERME SVETI MARTIN – PRVI HEALTHNESS RESORT V EVROPI