ADVENT SPLIT 2022 – NAJVEČJI IN NAJSPEKTAKULARNEJŠI DOSLEJ

S prižigom prve adventne sveče se je v Splitu 26. novembra uradno pričela adventna čarovnija „Štorije o’ Adventa“ ali „Adventne zgodbe“, s programom, kakršnega v mestu Svetog Duje še ni bilo. Na osmih uradnih lokacijah in na mnogih dodatnih mikrolokacijah bo Splitčane in seveda vse obiskovalce mesta v prazničnem času zabaval neverjeten seznam vrhunskih izvajalcev na doslej največjem številu koncertov in drugih odrskih nastopov.

split-advent-1
Foto: TZ Grada Splita

Dogodek „Štorije o’ Adventa“ bo trajal vse do 6. januarja 2023 in bo postregel z ne samo s številnimi glasbenimi programi ampak tudi z bogato gastronomsko ponudbo, zabavnim programom za najmlajše, drsališči in še nekaterimi presenečenji. Vsem starostim in okusom prilagojen program bo potekal na lokacijah Prokurativa, Šperun in Mertojak, ter na dveh lokacijah v zasebni organizaciji na Starom Placu in Perivoju. Na Rivi boste lahko obiskali številne prodajne stojnice in hišice ali pa občutili božično vzdušje in ambient v Đardinu, kjer bodo ob velikem adventnem vencu in ambientalni glasbi svetile številne figurice.

split-advent-2
Foto: TZ Grada Splita

V organizaciji mesta bodo Splitčani in vsi obiskovalci lahko letos uživali na več kot 700 kvadratnih metrih ledenih površin, razdeljenih na dve drsališči na Prokurativah in Mertojaku. Veliko zanimanje splitske in domače javnosti pa je že zagotovo vzbudil novoletni koncert Severine in Vojka V, zato vsaj domači obiskovalci že nestrpno čakajo na verjetno najatraktivnejši spektakel na Rivi v zadnjem desetletju. Na Starem placu se bo advent v soboto, 3. decembra, začel s koncertom Nene Belan & Fiumens, nato pa bodo nastopili TBF, Let 3, Urban, Tonči Huljić & Madre Badessa band, Marko Tolja, Krijes in številni drugi.

split-advent-3
Foto: TZ Grada Splita

Adventno dogajanje je v petek, 25. novembra, na čudovitih Prokurativah že tudi otvoril Marko Pecotić Peco, v dneh po otvoritvi pa boste lahko uživali v nastopih Dražena Zečića, Željka Bebeka, Cubisma, Jole, Alena Vitasovića, Vuce, Kuzme in Shaka Zulu, Mjesni odbor in drugi. Čez dan se bodo odvijali bogati programi za najmlajše, vsi športni navdušenci pa bodo lahko navijali v „Fan coni“ za čas trajanja svetovnega prvenstva v nogometu Katar 2022. Ob tem se boste lahko tudi dobro okrepčali ob odlični gastro ponudbi v številnih hišicah, kjer bodo dobrote pripravljali najboljši splitski kuharski chefi.

split-advent-4
Foto: TZ Grada Splita

O čarobnosti Perivoja, ki ga bodo v tem prazničnem času krasili kar trije kilometri sveč, dvakrat več kot lani, ni treba preveč govoriti. Lahko pa dodamo, da je program najbogatejši doslej, saj se bodo pod verjetno najlepšo jelko v mestu predstavili Magazin, Jasmin Stavros in Crvena Jabuka.

split-advent-5
Foto: TZ Grada Splita

Vse podrobnosti o adventnih dogodkih v Splitu doslej najdete s klikom na spodnjo sliko ali spodnje povezave. Hkrati moramo na koncu opomniti, da se bo program dnevno osveževal in se tudi prilagajal morebitnim spreminjajočim se vremenskim razmeram.

Split vas prisrčno vabi na največji in najspektakularnejši advent v svoji zgodovini!

split-advent-6

Več o adventnih dogodkih lahko izveste na strani posvečeni Adventu v Splitu 2022.

Več o dogajanju v mestu Split lahko izveste na spletni strani Turistične skupnosti mesta Split.

PREBERITE ŠE MOJ VIKEND V ZAGORJU.