Advent v Opatiji, 25.12. 2022 – 8.1.2023, Opatija

Zima v Opatiji ustvarja najlepše podobe in najbolj očarljiva doživetja. Opatija je že skoraj dve stoletji eno izmed priljubljenih evropskih letovišč, decembra in januarja pa se spremeni v razkošno praznično slikanico, polno nepozabnih doživetij.

Orjaški hrestači na »straži« v rdečih opravah, drsališče, ki je le nekaj korakov stran od morja, številne razstave, glasbeni in odrski nastopi, zvok božičnih pesmi, ki obiskovalce spremlja ob romantičnih sprehodih med prečudovitimi svetlobnimi okraski in osvetljenimi stoletnimi cipresami: vse to je del edinstvenega vzdušja, zaradi katerega je advent v Opatiji ena izmed zimskih destinacij, ki jih morate obiskati.

Praznično čarovnijo lahko začutite na vsakem kotičku mesta, priložnostni programi pa so na sporedu od 25. novembra 2022 do 8. januarja 2023 na številnih lokacijah: mestni tržnici kot tradicionalnem zbirališču lokalnega prebivalstva, slikovitem ribiškem kraju Volosko, ki slovi po vrhunskih restavracijah, odprti sceni Poletnega odra, ki se spremeni v drsališče, znamenitem obalnem sprehajališču Lungomare… Središče celotnega dogajanja je v prečudovito urejenem parku pred Umetniškim paviljonom Juraj Šporer, kjer so večeri izpolnjeni z živo glasbo, dobro družbo in izjemno gostinsko ponudbo.

Za več informacij obiščite: www.visitopatija.com

MOGOČE VAS ZANIMA: Advent na Rabu