RIBJA JUHA NA MORNARSKI NAČIN – AVTOHTONA JUHA IZ CRIKVENICE

Bistra ribja juha, ki izvira iz Crikvenice in bo morda prepričala tudi tiste, ki niso prej poskusili ribje juhe.

Za pripravo juhe potrebujemo:

  • Ribja osnova 1,30 l
  • bela riba 400 g
  • čebula 200 g
  • korenje 200 g
  • koren zelene 100 g
  • peteršilj 80 g
  • kuhani riž 80 g
  • vino 80 ml
  • česen 50 g
  • sol, poper, lovorjev list,
  • oljčno olje, limonina rezina

Očistite ribe in jih položite v lonec. Dodajte popečeno čebulo, korenje, zeleno, marelice, peteršilj, sol, lovorjev list, limonino rezino in zalite z ribjo osnovo. Vse skupaj kuhajte 15 minut, nato odstranite ribe. Dodajte olivno olje v juho in kuhajte še 10 minut. V krožnik dajte ribo, korenje, narezano na kocke, kuhani riž in juho, ki ste jo ocedili. Na koncu dodajte sesekljan peteršilj.

Tradicionalna “riblja juha” iz Crikvenice.

Za recept se najlepše zahvaljujemo g. Draganu Viškoviću, šefu kuhinje restavracije Domino iz Dramlja.

Šef kuhinje Dragan Višković in restavracija Domino vam želijo dober tek ob tradicionalni crikveniški jedi.