ODKRIJTE LETOS SLAVONIJO – POKRAJINO TKANO Z ZLATOM

Med reko Dravo na severu, Savo na jugu, geoparkom Papukom na zahodu in Donavo na vzhodu leži žitnica Hrvaške – Slavonija. Ta zgodovinsko bogata, edinstvena in ohranjena pokrajina, skriva številne zgodbe in doživetja. V Slavoniji bo tako vsak obiskovalec lahko občutil kaj pomeni resnično srečanje kultur. Imeli boste priložnost odkriti moč njene narave ter skozi tradicijo in ob  bogato obloženi mizi   celovito doživeti njeno obilje.

slavonija 1
Vir: TZ Vukovarske-srijemske županije, izvirna fotografija Darko Kešnjer

Ta pokrajina je res tkana z zlatom, a takim, ki je po meri vsakega človeka, vsakega obiskovalca. Skozi nižine, pa tudi hribe, se podajte na odkrivanje slavonske duše! Spoznajte še nepovedane zgodbe zlate pokrajine in poskusite stkati tudi kakšno svojo v Slavoniji ter spoznajte njene pestre destinacije.

slavonija 2
Foto: Igor Seler. Vir: slavonia.travel (https://www.slavonia.travel/hr/slavonija-puna-neispricanih-prica/)

BRODSKO-POSAVSKA REGIJA – POKRAJINA SREČANJA KULTUR

Brodsko-posavska regija, ki leži ob Savi, je regija na meji kultur, ki se tam srečujejo in prepletajo. To je območje bogate zgodovine, naravnih lepot, tradicije in običajev, bogate kulinarike in plemenitih vin. V njenih zgodovinskih prostorih so veliki umetniki ustvarjali dela za “velike” in “male”, tu so nastajale zgodbe in legende.

slavonija 3
Foto: Igor Seler. Vir: slavonia.travel (https://www.slavonia.travel/hr/slavonija-puna-neispricanih-prica/)

Spoznajte Brodsko-posavsko regijo in njene zanimivosti TUKAJ. Več informacij o tem področju pa lahko najdete na spletni strani Turistične skupnosti Brodsko-posavske županije.

POŽEŠKO SLAVONSKA REGIJA – ZLATA DOLINA

Požeško-slavonska regija je najmanjša slavonska regija, a izjemno slikovita in zato ponuja veliko koncentracijo raznolike ponudbe na svojem ozemlju. Kulturo življenja in dela tukaj čutimo skozi tradicijo vinarstva in številne znamenite kleti, skozi prijetne in urejene trge ter bogato ohranjeno tradicijo. V tem “butičnem” predelu Slavonije je hedonizem mogoče čutiti na vsakem koraku.

slavonija 4
Vir: slavonia.travel (https://www.slavonia.travel/hr/slavonija-puna-neispricanih-prica/)

Spoznajte Brodsko-posavsko regijo in njene zanimivosti TUKAJ. Več informacij o tem področju pa lahko najdete na spletni strani Turistične skupnosti Požeško-slavonske županije.

VUKOVARSKO-SREMSKA REGIJA – KJER SE STIKAJO RAVNINA IN HRIBI

Ta ravnina, ki jo obdajata Donava in Sava, ter jo napaja še šest drugih rek, je zibelka hrastovih gozdov in vinogradov, kruha in vina, kulena in žganja, dukatov in Šokadije! Vukovarsko-sremska županija je najvzhodnejša hrvaška županija, kjer se stikata slavonska ravnina in sremsko gričevje, in je tudi kulturno, zgodovinsko ter prometno pomembno mesto, kjer se od nekdaj srečujeta vzhod in zahod.

slavonija 5
Vir: slavonia.travel (https://www.slavonia.travel/hr/slavonija-puna-neispricanih-prica/)

Spoznajte Vukovarsko-sremsko regijo in njene zanimivosti TUKAJ. Več informacij o tem področju pa lahko najdete na spletni strani Turistične skupnosti Vukovarsko-sremske županije.

OSIJEŠKO-BARANJSKA REGIJA – OBILO HEDONIZMA

Z eno najpomembnejših evropskih plovnih poti na reki Dravi in ​​Donavi, z ohranjenim okoljem in edinstvenim območjem – Kopački rit, lahko v Osiješko-baranjski županiji doživite Slavonijo in Baranjo v njeni celotni obliki in skozi obilje vsega kar lahko ponudi. Uživajte v sprehodih ob Dravi, doživite mir in veličastnost Donave ter se z obiskom Osiješke trdnjave, Đakovske katedrale in gradov preselite v in podoživite starodavne čase.

slavonija 6
Foto: Marko Banić. Vir: slavonia.travel (https://www.slavonia.travel/hr/slavonija-puna-neispricanih-prica/)

Spoznajte Osiješko-baranjsko regijo in njene zanimivosti TUKAJ. Več informacij o tem področju pa lahko najdete na spletni strani Turistične skupnosti Osiješko-baranjske županije.

VIROVITIŠKO-PODRAVSKA REGIJA

Virovitiško-podravska regija je pokrajina, ki diha s polnimi pljuči. Ohranjene naravne vrednote kot so reka Drava in geopark Papuk, slatinska sekvoja, pa tudi čudoviti gradovi družin Janković in Pejačević, ki so v prostoru in živih tradicijah pustili sledove bogatega plemiškega izročila, predstavljajo le delček tega, kar lahko ponudi ta županija. Narava tu ponuja svoj celoten razgiban relief – ravnine, reke in gore.

slavonija 7
Foto: Domagoj Sever. Vir: slavonia.travel (https://www.slavonia.travel/hr/slavonija-puna-neispricanih-prica/)

Spoznajte Virovitiško-podravsko regijo in njene zanimivosti TUKAJ. Več informacij o tem področju pa lahko najdete na spletni strani Turistične skupnosti Virovitiško-podravske županije.

PREBERITE ŠE PUSTNI LETNI ČAS NA KVARNERJU