TRIOLA – GLASBENI MESECI MESTA KRK

Krk in mesto Krk se že pošteno ogrevata za poletje in tudi letos bo ta otok in mesto poleg svojih naravnih lepot, morja in plaž ponudil vsem obiskovalcem tudi številne dogodke in prireditve za dodatno popestritev poletnih večerov. Tekom poletnih mesecev boste tako lahko v Krku doživeli in uživali v seriji žanrsko pestrih glasbenih nastopov, ki bodo ponudili še dodatno odlično zabavo ob vašem oddihu ali izletu.

Turistična skupnost mesta Krk z veseljem najavlja že četrti festival »Triola Kamplin Fest«, ki bo potekal na čudoviti zgodovinski lokaciji, po kateri je dogodek tudi dobil svoje ime – Trg Kamplin. Ta priljubljen poletni dogodek bo razsvetlil srce mesta Krk s pisano glasbeno in kulturno ponudbo, ki bo trajala od konca junija pa vse v avgust. Vstop je za vse obiskovalce prost, kar bo tudi letos privabilo številne domače in tuje obiskovalce, da uživajo v bogatem izboru glasbenih nastopov, ki slavijo in povzdigujejo umetnost.

krk 1
Vir: TZG Krk

Festival je dobil ime po glasbeni figuri »Triola«, ki predstavlja C dur, ki je sestavljen iz treh tonov: C, E in G, kar so tudi začetne črke tematskih nastopov in odražajo strukturo dogodka, razdeljenega na tri tematske segmente. Vsak segment je zasnovan tako, da obiskovalcem ponudi pestro in bogato kulturno izkušnjo, postavljeno ob slikovito ozadje trga Kamplin.

krk 2
Vir: TZG Krk

Letošnjo edicijo Triola festa bodo v torek, 25. junija, v okviru teme »Celebrate local«, odprli nastopi Folklornega društva Poljica, Mestnega pihalnega orkestra Krk in Klape Vejanka. 9. julija sta predvidena nastopa Kulturno umetniškega društva Vrh in Antonia Krištofića (Najlepše od Oliverja), priljubljenega reškega glasbenika in dobitnika številnih festivalskih nagrad, ki je gostoval na koncertu legendarnega hrvaškega glasbenika Oliverja Dragojevića.

krk 3
Foto: TZG Krk (www.tz-krk.hr)

Tematski večer »Celebrate Local« bo 20. avgusta sklenilo Kulturno društvo Kornić in Klapa Kastav, ki ima bogato zgodovino s številnimi nastopi, koncerti ter dragocenimi priznanji in nagradami doma in v tujini. Klapa Kastav se bo letos julija tudi udeležila 13. Svetovnih zborovskih iger 2024, ki bodo v Aucklandu na Novi Zelandiji.

krk 4
Vir: TZG Krk

Prvi od treh »Easy Going« večerov bo 4. julija rezerviran za koncert Stefany Žužić, ki se je javnosti predstavila kot tekmovalka priljubljenega pevskega šova The Voice!. Krčanka Stefany je bila nekdanja članica skupine »Mići boduli«, danes pa je priljubljena pevka, ki se je v zvrsti sodobnega popa izkazala z uspešnimi nastopi, kar potrjuje tudi njen nastop na letošnji Dori, kjer se je s skladbo »Sretnih dana dat’ će Bog« uvrstila v finale.

krk 5
Foto: TZG Krk (www.tz-krk.hr)

Na drugem »Easy Going« večeru, 18. julija, bomo uživali v nastopu Palome Pavan (sopran) in Ognjene Gravor (klavir). Repertoar koncerta sestavljajo izbrane zimzelene melodije z različnih koncev sveta – od »Carusa« in pesmi iz muzikala “Mamma mia”, do ganljivih uspešnic hrvaške glasbene scene, kot so »Ti si žela mog života« in venček pesmi skupine Novi fosili. S takšnim naborom odličnih glasbenih stvaritev ta nastop obljublja simfonijo čustev in odlično zabavo za vse obiskovalce. Zaključni »Easy Going« večer, ki bo 25. julija, pa bo zaznamoval nastop »Dino Antonić Acoustic Tria«, ki ga vodi eden najbolj posebnih vokalistov mlajše generacije in, ki je doslej nanizal številne uspehe kot izvajalec, avtor in vokalni trener.

krk 6
Vir: TZG Krk

V soboto, 13. julija, bo s pričetkom tematskega sklopa »Good Vibes« za dobro voljo poskrbela reška funk skupina »Grapevine Babies«, ki jo sestavlja 13 eklektičnih glasbenikov. Energični funky riffi, nenavadni ritmi in harmonije ter udarne rockovske solaže so le del arzenala njihovega opusa. 20. julija bo nastopila blues-rock atrakcija »Jed Becker’s Group«, ki jo sestavljajo trije vrhunski glasbeniki tega žanra, znani po vsej regiji in celotni Hrvaški.

krk 7
Foto: TZG Krk (www.tz-krk.hr)

Skupina izvaja najbolj znane klasike in standarde bluesa in rocka, njihov spoj virtuoznosti, perfekcionizma in dobrih zvokov pa nobene publike ne pusti ravnodušne. ter njihovo kombinacijo popolnosti. in dober zvok ne pusti nikogar ravnodušnega. Za zaključek »Good Vibes« sklopa, ki bo 3. avgusta, pa bo na Kamplinu s svojim repertoarjem tujih rock, funk, country in disco uspešnic zabaval reški cover band »Gearbox Cover Band«.

Turistična skupnost mesta Krk vas vabi, da bodisi med vašim oddihom ali za izlet, obiščete Triola Kamplin Fest in se prepustite melodijam poletnih večerov. Več informacij o otoku Krku lahko najdete na spletni strani Turistične skupnosti mesta Krk.

PREBERITE ŠE LOVRAN – DNEVI ČEŠENJ