NAJLEPŠE PLAŽE – KVARNER

Poletje je končno pred nami. Sonce, morje in višje temperature nas bodo kmalu premamile, da se napotimo na številne plaže, ki vse to čudovito povezujejo. Mnogi med vami se najbrž že pripravljate na počitnice ali morda še načrtujete kje boste počitnikovali in prav za pomoč pri tem smo pripravili izbor nekaterih najlepših plaž na Hrvaškem. S predlogi izbranih plaž upamo, da boste lažje izbrali vašo počitniško destinacije in da boste tam preživeli lepe, sproščene in prijetne dneve ob in v morju. Seveda pa lahko plaže obiščete in „preizkusite“ tudi iz drugih že izbranih bližnjih destinacij.

plaže 1
Foto: TZ Kvarner

Če boste torej to poletje obiskali destinacije na Kvarnerju – npr. Riviero Opatija in Crikvenica, Reko, otoke Krk, Rab, Cres, Lošinj in Gorski kotar – vam tokrat ponujamo izbor najlepših plaž Kvarnerja in, če jih morda še ne poznate, upamo, da jih kmalu obiščete in doživite.


Vela Plaža, Baška, otok Krk

plaže 2
Foto: Krk Tourist Info (www.info-krk.com)

Ena od najlepših in največjih plaž na celotnemu Jadranu. Vela Plaža je naravna prodnata plaža, dolga 1800 m in lahko sprejme več tisoč kopalcev. Modra zastava na Veli plaži je dokaz visoke kakovosti plaže ter simbolizira varno, prijetno okolje za zabavo in rekreacijo. Baška je dobro znana po svojih tridesetih plažah, med njimi nudističnih, ki se nahajajo v Bunculuki.

plaže 3
Foto: Krk Tourist Info (www.info-krk.com)

Več o Veli Plaži lahko izveste TUKAJ, več o regiji pa na spletni strani Turistične skupnosti Kvarnerja.


Rajska plaža, LoparRab

plaže 4
Foto: TZ Lopar (lopar.com)

Še ena prekrasna plaža z Modro zastavo. Rajska peščena plaža v Loparju, na otoku Rabu, je dolga skoraj dva kilometra. Borov gozd ob plaži ponuja zavetje pred soncem, tam so tudi gostinski objekti, na plaži pa si lahko najamete tudi senčnike in ležalnike. Ponujene so različne športne aktivnosti, najbolj pa je priljubljena odbojka na mivki. Urejena je tudi promenada z igrišči za otroke, kater bo ta plaža zagotovo navdušila.

plaže 5
Foto: TZ Lopar (lopar.com)

Več o plaži lahko izveste TUKAJ, več o Loparju na spletni strani Turistične skupnosti občine Lopar in več o Rabu na spletni strani Turistične skupnosti mesta Rab.


Plaža Sv. Ivan, Lubenice, otok Cres

plaže 6
Foto: TZG Cres (www.visitcres.hr)

Najlepša plaža na Cresko-Lošinjskem otočju. Do nje pridete iz Lubenic, prekrasnega mesteca zgrajenega na visokih pečinah, obkroženih z morjem, ki spominja na srednjeveško utrdbo in nudi prekrasen panoramski pogled. Smaragdno morje in snežno bela peščena plaža vas bosta zagotovo navdušila. Do plaže vodi vijugasta pot, po kateri se boste spuščali približno 40 minut, a bo pot zagotovo vredna lepih obmorskih prizorov in spominov. Do plaže pa lahko pridete tudi z morja, kar bo nekaterim enostavnejše.

plaže 7
Foto: TZG Cres (www.visitcres.hr)

Več o plaži Sv. Ivan oz. Lubenice lahko izveste TUKAJ, več o plažah Cresa TUKAJ in več o Cresu na spletni strani Turistične skupnosti mesta Cres.


Gradska plaža, Crikvenica

Glavna mestna plaža v Crikvenici se nahaja 200 m od centra, nudi veliko sence, številne restavracije ter privlačno igrišče. Do same plaže se lahko lahko pripeljete direktno z avtomobilom. Na voljo so vsa udobja, ki jih nudi moderna plaža kot so tuši, senčniki, ležalniki, gostinski objekti, športni objekti, najem športne opreme (kolesa, vodni skuterji, odbojka na mivki, namizni tenis, biljard, namizni nogomet, trampolin). Plaža je prilagojena družinam in primerna za otroke ter hrati nudi prilagojen dostop vsem invalidom. Mestno plažo v Crikvenici že dolga leta kot znak odličnosti krasi tudi Modra zastava kakovosti.

plaže 8
Foto: TZG Crikvenice (www.rivieracrikvenica.com)

Več o plažah Crikvenice lahko izveste TUKAJ, več o sami rivieri pa na spletni strani Turistične skupnosti mesta Crikvenica.


Plaža Sipar, Mošćenička Draga

Dva kilometra dolga prodnata plaža je sestavljena iz peska potoka, ki izvira na pobočjih Učke. Razteza se vzdolž celotnega mesta in leži v bližini promenade, na kateri se nahajajo številni bari, slaščičarne, trgovine s spominki, itd. Plaža je obdana z bogatim mediteranskim rastlinstvom, na njej pa si lahko izposodite ležalnike, športno opremo in mnogo več. Plaža Sipar se tudi ponaša z Modro zastavo kakovosti. Plaža se nato nadaljuje v manjšo plažo namenjeno za pse, nekoliko naprej pa je ločeno še nudistična plaža Senjavac.

plaže 9
Foto: TZ Moščenička Draga (www.tz-moscenicka.hr/hr)

Več o plažah Moščenićke Drage lahko izveste TUKAJ, več o samem kraju pa na spletni strani Turistične skupnosti Mošćenička Draga.


To pa še zdaleč niso vsi predlogi plaž za to poletje. Ponovno obiščite spletno stran Objemi Hrvaško saj bomo predstavili še več predlogov čudovitih plaž in morda se odločite, da preživite dopust ali del tega na eni izmed omenjenih plaž. Želimo vam prijetne užitke ob morju!

PREBERITE ŠE VINODOL – KORAK OD MORJA IN DVA OD SNEGA