TRI ZABAVNE ATRAKCIJE ZA CELO DRUŽINO – ISTRA

Istra, največji hrvaški polotok, polna naravnih lepot, mest in mestec, prijaznih ljudi in dobrih jedi, tudi v jeseni nudi bogatstvo okusov, vonjav in doživetij. In če si poleg ogledovanja zanimivosti želite tudi dobro zabavati, vsekakor pomislite na te tri istrske atrakcije kjer bodo uživali tudi mlajši družinski člani.

Za vas smo izbrali tri, upamo „kul“ lokacije:

Escape Castle Svetvinčenat

Adrenalinska pustolovščina, ki bo zanimiva vsem generacijam, je tudi ednistvena priložnost, da spoznate grad oz. Kaštel Morosini-Grimani na drugačen in zabaven način. Za razliko od klasičnih sob pobega oz. „escape room“, kjer je večinoma samo eden ali par prostorov, Escape Castle Svetvinčenat obsega celotno površino grada Morosini-Grimani – vse tri stolpe, temnico, orožarno in prestol. V teh prostorih morajo sodelujoči premagati 7 viteških izzivov – izziv zvestobe, poguma, zaupanja, pravičnosti, previdnosti, znanja in vztrajnosti – da bi razkrili skrivnost gradu.

istra-atrakcije-1
Foto: Morosini Grimani Castle Svetvinčenat (facebook)

Med samo igro ali po njej si lahko obiskovalci ogledajo in celo poskusijo srednjeveške mučilne naprave, ogledajo srednjeveško orožje, galerijo ali kupijo tudi kakšen spominek. Hkrati pa lahko starši ob tem tudi poskusijo žlahtno kapljico iz lokalne pridelave.

istra-atrakcije-2
Foto: Morosini Grimani Castle Svetvinčenat (facebook)

Pogumno spoznajte Svetvinčenat in njegov „kaštel“, kjer vas zagotovo čaka nepozabna srednjeveška pustolovščina!

Zip-line Pazinska jama

Pazinska jama je naravni fenomen, ki je nastal zaradi toka reke Pazinčice. Vhod v Pazinsko jamo se nahaja pod 100 metrov visoko pečino, medtem ko je podzemni del dolg približno 270 metrov in se zaključi z jamskim jezerom.

istra-atrakcije-3
Foto: Zip Line Pazinska jama (facebook)

Zip-line Pazinska jama sestavljajo štirje spusti oz. jeklenice. Obiskovalci pričnejo svojo avanturo s pečine pod hotelom Lovac, in opravijo dva spusta po jeklenicah dolžine 80 metrov. Tretji spust, na katerem se doseže hitrost cca. 40 km/h, je dolg 220 metrov in vodi do dvorišča Hiše pisateljev oz. „Kuće za pisce“ (ki se nahaja blizu gradu „Kaštel“ v Pazinu).

istra-atrakcije-4
Foto: Zip Line Pazinska jama (facebook)

Četrti spust je najdaljši in meri 280 metrov ter je tudi najhitrejši, saj na njem lahko dosežemo tudi brzino 50 km/h. Hkrati je ta spust tudi najbolj priljubljen, saj ponuja čudovit razgled na jamo in grad „Kaštel“ nad njo.

V Pazinu vas tako pričakuje odlična in adrenalinska zabava za celotno družino.

„Istarska farma“ pri Rtu Kamenjak

istra-atrakcije-5
Foto: TZO Medulin (www.medulinriviera.info/attraction/istarian-farm)

Za zanimiv postanek na poti po Istri lahko poskrbi tudi edinstvena in živahna lokacija polna življenja. Prvo kar boste slišali, ko se približate Istarskoj farmi, bodo verjetno številne živali, ki so doma na tej posesti. Oglašanje oslov, kokoši, fazanov, rac in drugi številnih živali, ki živijo na farmi, vas bo lepo povabilo naprej. In ko boste tam boste odkrili še mnogo več – barvite papige in pa poznano istrsko govedo „Boškarin“.

istra-atrakcije-6
Foto: TZO Medulin (www.medulinriviera.info/attraction/istarian-farm)

Čudovita in mirna idila na Istarski farmi je privabila že mnoge obiskovalce, ki se tudi radi vračajo na ta kraj predvsem pa je to tudi odlična dodatna točka za vse družinske izlete v naravni park „Kamenjak“. Lepo vabljeni na Istarsko farmo pri Rtu Kamenjak v bližini Premanture.

Preberite še: PREDLOGI ZA JESENSKI VIKEND Z OTROKI – GORSKI KOTAR