SLADKI VIKEND Z JAGODAMI V CRIKVENICI

Majhna obmorska mesta in vasice že sama po sebi izžarevajo tisti poseben šarm, še posebej tista na Hrvaškem imajo poseben čar. Takšna najdete tudi na Kvarnerju in eno izmed takšnih šarmantnih je tudi vasica Selce, ki se nahaja ob Crikveniški rivieri. Naravni šarm lepo dopolnjujejo tudi lepota naravne kulise Crikveniške riviere in gostoljubni prebivalci hkrati pa ko temu dodate še zanimive dogodke ste lahko priča vabljivi in zmagoviti kombinaciji.

crikvenica 1
Foto: TZG Crikvenica – Crikvenica riviera (www.rivieracrikvenica.com)

Selce bo letos 18. in 19. maja gostilo enega izmed najslajših praznikov na Crikveniški rivieri – 14. Praznik jagod. Dvodnevno dogajanje, namenjeno vsem generacijam, bo zadovoljilo najzahtevnejše brbončice, sladkosnede, gurmane in ljubitelje dobre glasbe – vse to pa se bo odvijalu v Selcu na trgu ob morju. Ves vikend bo tako v znamenju tega sladkega sadeža v številnih oblikah in okusih, zato se bo po celotnem Selcu širil omamen vonj po jagodah.

crikvenica 2
Foto: TZG Crikvenica – Crikvenica riviera (www.rivieracrikvenica.com)

Program letošnjega Praznika jagod se oba dneva prične ob 10. uri s prodajno razstavo jagod, slaščic, jagodnih izdelkov in spominkov številnih gostincev in ponudnikov.

crikvenica 3
Foto: TZG Crikvenica – Crikvenica riviera (www.rivieracrikvenica.com)

Čakajo vas raznovrstni kreativni in okusni napitki iz mnogim priljubljenega sadja, slaščice in številna kreativna presenečenja kot so jagodna bovla z balzamičnim kisom in črnim poprom, jagodni gin tonic, domača vina… To pa bodo le nekateri od sladkih adutov tega festivala, ostale pa boste morali odkriti sami.

crikvenica 4
Foto: TZG Crikvenica – Crikvenica riviera (www.rivieracrikvenica.com)

Selce s Praznikom jagod tako ponuja odlično priložnost za sladek vikend na bližnjem Kvarnerju, ki ga lahko romantično obiščete v dvoje ali družinsko z vašimi najmlajšimi sladkosnedi. Celotno jagodno dogajanje bo zaokrožil še glasbeno-zabavni program za otroke in odrasle, še posebej pa so organizatorji veseli, da bodo v soboto, 18. maja, od 20. ure dalje vsi obiskovalci lahko zaplesali in zapeli s priljubljeno Zsa Zsa.

Več informacij o Selcu, Crikvenici in Crikveniški rivieri lahko najdete na spletni strani Turistične skupnosti mesta Crikvenica.

PREBERITE ŠE VINODOL – POMLAD MED MORJEM IN GORAMI