RAPSODIJA OKUSOV V TARU

V bližnji Istri se med Novigradom in Porečem nahaja idilična istrska združena vasica Tar-Varbriga. Mnogi obiskovalci jo srečajo ob poti na tej relaciji, letos pa Tar ponuja tudi dober razlog, da se tam tudi v kratkem ustavite. Med 07. in 09.06.2024 bo Tar ponovno ponudil edinstven glasbeno-gastronomski dogodek – festival Mangia Torre.

Tik pred glavno turistično sezono bo tako festival MangiaTorre lahko zanimiv razlog za obisk Tara in za prijeten dnevni ali vikend izlet. Festival, ki poteka že tretje leto zapored, postaja vedno bolj znan po odlični kombinaciji okusne hrane in atraktivnega glasbenega programa ter je postal nepogrešljiv dogodek za ljubitelje gastronomije in glasbe. V samem srcu Tara bo gostoval edinstven gastro koncept, ki vas bo navduševal z raznovrstnimi street food dobrotami obdanimi z glasbenimi užitki.

tar 1

Valamarjev Mezzino Street Food prinaša gastronomsko pustolovščino, kjer se ameriška hrana srečuje s čari azijske kuhinje. Na festivalu boste lahko tako najprej uživali v veliki izbiri gurmanskih burgerjev, pripravljenih na pristnem BBQ smokerju. Kuhinjski mojstri pa bodo gurmane seznanili s pestrostjo azijskih začimb in arom, v ponudbi pa bodo tudi jedi za vegetarijance, ki si želijo bogatih okusov in zdravih sestavin, nenazadnje pa bo Vegan Burger ponudil tudi odlično alternativo mesu. Marmota Taqueria je tovornjak z mehiškimi specialitetami, ki se bo letos prvič predstavil s ponudbo jedi po tradicionalnih mehiških receptih s sodobnim pridihom. Buritosi, quesadille in takosi so zaščitni znak tega food trucka, tokrat pa jih boste lahko poskusili in uživa v mehiških okusih v središču Tara.

tar 2

Skozi jedi na Capra Istrian street food truck bodo obiskovalci imeli priložnost okusiti tradicionalne istrske recepte, pripravljene in predstavljene na inovativen način. Na njihovem meniju so slastni prigrizki z živimi istrskimi imeni, kot so Boškarin, Veli Jože ali Žgvacet, glavni poudarek pa je na kakovosti istrskih sestavin in kreativnosti spajanja okusov. Za vse sladkosnede bo v Taru “parkiran” tudi sladoled Ema z domačim sladoledom, za katerega sami pasterizirajo osnovo in izbirajo okuse po lastni recepturi. Poleg klasičnih okusov, kot so vanilija, čokolada in lešnik, na svojem tovornjaku ponujajo tudi sadne sladolede s 100 % sadjem, ki so prav tako veganski in brezglutenski.

tar 3

Atraktiven glasbeni program se začne v petek 07.06.2024, ko nastopijo domače glasbene moči – energična skupina Infinity, ki s svojim repertoarjem navdušuje vse generacije. Sobota je rezervirana za italijansko tribute zasedbo – Liveplay, ki v svojih nastopih zrcali uspešnice, a tudi slog alternativne britanske rock skupine Coldplay. V nedeljo pa bo na oder prispela italijanska Bad Medicine – Bon Jovi Tribute Band, ki prav tako neverjetno spominja na originalno skupino v vseh podrobnostih – zvoku, videzu in stilu.

tar 4

Tar tako vabi in nestrpno pričakuje vse stare in tudi nove obiskovalce na edinstvenem festivalu okusov in melodij Mangia Torre 2024.

tar 5

Več informacij o dogodku in Taru najdete na spletni strani Turistične skupnosti Tar-Varbriga.

PREBERITE ŠE SLADKI VIKEND Z JAGODAMI V CRIKVENICI.