DNEVI MALOSTONSKIH OSTRIG, 22.3 – 23.3.2020, STON

Dnevi ostrig, te znamenite dobrote pa tudi slovitega afrodizijaka, letos tradicionalno potekajo na predvečer praznika sv. Jožefa v Stonu in Malem Stonu. Pravi festival hrane in pijače prirejajo v soboto, 21. marca, v Malem Stonu, ko se že zjutraj začne degustacija te izvrstne specialitete.

Dani-malostonske-kamenice-plakat-2020.-768x768

Vsi, ki se boste takrat znašli na obali Malega Stona, boste lahko uživali tudi v različnih vrstah vin peljeških vinarjev, ki bodo naprodaj po promocijskih cenah.

Poleg ostrig in vin bodo obiskovalci lahko uživali v avtohtonih sladicah, ki jih v humanitarne namene prodajajo tudi letos. Da pa ne bi vse ostalo le pri gastronomskih in enoloških užitkih, v katerih ne bodo uživali le prebivalci Stona in Malega Stona, temveč tudi turisti, ki obiščejo naš polotok v predsezoni, bodo nastopili tudi folklorni ansambli, kot sta KUD Ponikovske poskočice in Glasba Ston.

Ostrige
Ostrige

 

22.marca se bo festival preselil na glavni trg v Stonu na degustacijo ostrig, ki so pravzaprav najbolj popolne in okusne v marcu. Na voljo bodo različne ribje specialitete, h katerim se bo odlično podala kapljica pelješkega vina, ki ga ne smete zamuditi – saj ste vendar na svetovno znanem vinskem polotoku!

Preberite še: STON – SREDNJEVEŠKO MESTO Z NAJSTAREJŠO AKTIVNO SOLNO TOVARNO NA SVETU