10 PREDLOGOV ZA OBISK HRVAŠKE DO KONCA LETA

Za vas smo zbrali nekaj zanimivih predlogov za obisk Hrvaške do konca leta:

1. Plitvička jezera jeseni

Narodni park Plitvička jezera se nahaja na popisu Unescove svetovne in kulturne dediščine. Težko se je odločiti kateri letni čas je najbolj primeren za ogled Plitvic, mi vam pa zaradi manjše gneče, priporočamo obisk jeseni ali pozimi. Navdušeni boste.

obisk-Hrvaške-1

2. Kulturna in zabavna scena Zagreba

Hrvaška prestolnica je zagotovo vredna ogleda, ne le zaradi njene bližine, temveč zaradi njenega šarma ter bogate kulturne in zabavne scene. Obiščite čudovito katedralo, oglejte si Kaptol, sprehodite se po Zrinjevcu in Ilici in poglejte kakšno zanimivo predstavo v enem izmed številnih gledališč. Zagreb je posebej lep v času Adventa, ki je eden izmed najlepših v Evropi.

obisk-Hrvaške-2

3. Morske orgle Zadar

Starodavno mesto Zadar je izjemno bogato z kulturo, zgodovino in je obdan z naravnimi lepotami. Spoznajte stari del mesta na polotoku in ne pozabite obiskati Morske orgle, edinstveno znamenitost, kjer morski valovi ustvarjajo čudovite zvoke.

obisk-Hrvaške-3

4. Zagorje

Če si zares želite odpočiti, skočite do Visit Zagorje, zelene oaze, ki vam nudi čudovito naravo, odlično hrano ter vino, kulturne spomenike, izvrstne terme in še mnogo možnosti za aktivne počitnice. Gostoljubnost domačinov je znana daleč naokoli.

obisk-Hrvaške-4

5. Kulinarično-vinska scena Slavonije

V notranjosti Hrvaške, v regiji Slavonija se razvija odlična turistična ponudba, ki temelji predvsem na avtohtoni ponudbi hrane in vrhunskih vin, številnih priložnostih za preživljanje aktivnih počitnic, številnih kulturnih in zabavnih dogodkih ter gostoljubnosti domačinov.

obisk-Hrvaške-5

 6. Bogati adventni programi

Od 1.12. po vsej Hrvaški čakajo na vas zelo bogati in zanimivi adventni programi. Izbirate lahko med številnimi destinacijami, kot so Opatija, Crikvenica, Rab, Poreč, Zadar, Split, Vinkovci in največje v Zagrebu. Karkoli izberete, ne boste naredili napake.

obisk-Hrvaške-6

7. Čarobna zima v Dubrovniku

Dubrovnik se bo tudi to zimo preoblikoval v čarobno mesto, okrašeno in osvetljeno s tisočimi svetilkami, napolnjeno s prazničnim duhom in razpoloženjem, pesmijo in veseljem.

obisk-Hrvaške-7

8. Festival čokolade v Opatiji

Najslajši dogodek v Opatiji v prvem vikendu decembra predstavlja najboljše domače in mednarodne čokoladne blagovne znamke, pa tudi majhne specializirane proizvajalce čokolade. Razstavni in prodajni del Festivala čokolade se nahaja v Centru Gervais, kjer vsak proizvajalec na svojemu razstavnemu prostoru predstavlja najboljšo ponudbo, a privlačni programi, kot so delavnice, predavanja, degustacije, koncerti in čokolade potekajo v zimskem vrtu -Šporeru ter vseh hotelih in restavracijah v Opatiji.

obisk-Hrvaške-8

9. Šibeniške trdnjave

Šibenik, zgodovinsko mesto, ki se nahaja ob prostranem zalivu v ustju reke Krke, je edino mesto na Hrvaškem z dvema spomenikoma na UNESCO-vem seznamu svetovne dediščine. Od leta 2007, poleg katedrale sv. Jakova, ki je na seznamu Unesca od leta 2000, je tudi utrdba Sv. Nikole vstopila na seznam zaščitene svetovne dediščine. Šibenik se nahaja v Šibeniško-kninski regiji, ki leži v osrčju hrvaškega Jadrana in je znana po lepoti svojega okolja ter bogati kulturno-zgodovinski dediščini. Na njenem področju se nahajata dva narodna parka – Narodni park Krka in Narodni park Kornati, 11 srednjeveških utrdb, 230 kulturnih spomenikov in 600 arheoloških najdišč.

obisk-Hrvaške-9

10. Starigrad Paklenica

Južni del planine Velebit, ki se nahaja v zadarski regiji, je najbolj znan po impresivnih kanjonih, pohodniških poteh in plezalnih smereh Nacionalnega parka Paklenica. Posebnost tega parka je bližina morske obale, saj se gorski svet obiskovalcu odpre po nekaj minutah hoje od morja.

Tu vas čakajo kolesarske steze, ki vas vodijo skozi značilno kuliso sredozemskega kamnitega terena z dih jemajočim pogledom na morje in vrhove Velebita.

Poiščite namestitev na obali, kjer najdete majhne družinske hotele, penzione, apartmaje in kampe. Starigrad-Paklenica je središče riviere in prijetno poletno letovišče na obali. Vendar pa je zaradi bližine in dostopnosti gore hkrati priljubljeno zbirališče planincev, plezalcev, pustolovcev, znanstvenikov in na splošno ljubiteljev aktivnosti na prostem. Tu sta tudi Seline in Tribanj, majhni mesteci, ohranjeni v preprostosti, ki ju krasijo naravne prodnate plaže in romantični skriti zalivi.

obisk-Hrvaške-10

Upam, da ste našli kakšen zanimiv predlog zase in vam želimo lepe jesenske in zimske trenutke na Hrvaškem!