MOŠČENIČKA DRAGA – DESTINACIJA ZA AKTIVNE POČITNICE

Mošćenička Draga je destinacija, ki s svojo raznolikostjo in neposredno povezavo morja in gora, ponuja odlične možnosti za različne aktivnosti na prostem – tako na morju kot na kopnem.

Za vse tiste turiste, ki si želijo doživeti prave aktivne počitnice, Mošćenička Draga zagotovo ponuja ogromno  možnosti za aktivni turizem.

mošćenička-draga-1

Ob obali lahko igrate vaterpolo, najamete kajak ali kanu, sup ali pa pedalin v tamkašnjem Rent-a-Boat Centru. Če imate radi hitrost, si lahko izposodite vodni skuter in se podate na razburljivo jahanje na morskih valovih. Pod valove in gladino morja pa vas lahko popeljeta oba potapljaška centra – „Dive Centar Marine Sport“ in „I love diving“ – kjer vam bodo omogočili prijetno in varno raziskovanje globin ter raznolikosti lokalnega podvodnega sveta.

mošćenička-draga-2

Za vse navdušene in neumorne sprehajalce in pohodnike pa nudi to področje vrsto označenih poti, sotesk in poti vrednih razgledov. Plezalci in pa tisti, ki vas to zanima,  pa lahko preizkusite tudi plezanje v “kanjonu” Mošćeničke Drage – ob jami Zijavica pri vasi Obrš. Za bolj vztrajne sprehajalce pa priporočamo pohod proti vrhom Učka (1396 m), Sisol (835 m), Kremenjak (827 m), Perun (881 m), Bodaj (907 m) in Maj (969 m).

Iz Mošćenic se lahko odpravite v več smereh in po naslednjih označenih poteh: Mošćenice – Kalac, Mošćenice – Grabrova, Mošćenice – Selce in Mošćenice – Sv. Jelena – Brseč. Iz Mošćenic se lahko do Mošćeničke Drage spustimo tudi po kar 753 stopnicah.

Rekreativni in profesionalni športniki med vami, pa boste v Moščenićki Dragi našli tudi zanimive tekmovalne izzive, ki jih nudi vsakoletni športni dogodek„Učka Trail“, ki bo potekal predvidoma v septembru.

mošćenička-draga-3

„Učka trail“ je edinstvena kombinacija morja in gora, sredozemske klime, raznolike gozdne vegetacije, modre in zelene barve, s čudovitimi razgledi na Kvarnerski zaliv in otoke ter Istro na zahodu. „Učka Trail“ je tekmovanje, a tudi svojevrstno potovanje po zaščiteni naravni krajini Naravnega parka Učka. Skozi to imate priložnost videti in doživeti kraje, kjer se zgodovina, tradicija, mitologija in starodavne legende prepletajo z naravnimi lepotami, zaradi česar je to tekmovanje tako posebno in nepozabno.

mošćenička-draga-4

Vse te poti so tudi primerne in odprte za gorske kolesarje. Če ste navdušeni nad gorskim kolesarstvom, vsekakor ne smete zamuditi MTB dirko “Vzpon na Učko”, ki bo tako kot „Učka Trail“, potekala v okviru Outdoor vikenda v septembru. V okviru tega vikenda pa je poskrbljeno tudi za najmlajše nadebudne gorske kolesarje, ki se lahko udeležijo „Otroške Biciklijade“ in male šole gorskega kolesarjenja.

mošćenička-draga-5

Vsem tistim, ki imate radi spoznavanje nekaj novega, nenavadnega in se radi ob aktivnem oddihu tudi kaj naučite, pa vsekakor priporočamo obisk Mitskega parka. V globinah kanjona, v naročju Učke, leži mitska vas Trebišća. Trebišća je osrednja točka mitsko-zgodovinske poti Trebišća – Perun, dolge 13 km, ki vodi iz Mošćeničke Drage na vrh hriba Perun (880 m). Sredi nedotaknjene narave in tradicionalne arhitekture boste na tematski poti lahko spoznali mitsko kulturno dediščino in izkusili mitsko razumevanje sveta.

mošćenička-draga-6

In ko aktiven dan zaokrožite z edinstveno gurmansko izkušnjo v eni izmed vrhunskih restavracij boste dosegli še zadnji cilj – popolno izkušnjo aktivnega oddiha v Moščenićki Dragi.

Več o možnostih za aktivni turizem in o samem področju lahko izveste na spletni strani TZ Moščenićka Draga.