IČIĆI – POPOLNO MESTECE ZA MIREN ALI AKTIVEN ODDIH

Ičići, majhno obmorsko mestece ob vznožju naravnega parka Učka in nedaleč od Opatije, je s svojo tesno povezanostjo z morjem, z leti postalo pravi simbol navtičnega turizma.

Ičići 1
Foto: TZM Ičići (https://www.icici-tourism.com/)

ACI marina Opatija, ki v Ičićih deluje že več kot 30 let, zaradi bližine velikih obmorskih mest kot so Opatija, Rijeka in Lovran, vsem pomorščakom in gostom nudi številne možnosti navtičnega in drugega turizma. Najboljše pristanišče severnega Jadrana lahko namreč sprejme vse vrste plovil med njimi tudi jahte dolžine do 40 metrov. V okviru marine je gostom na voljo kar 5 čarterskih podjetij s pestro ponudbo luksuznih ladjic in jaht, s katerimi lahko raziščete še dosedaj neznane in skrite uvale in plaže ob prekrasni Kvarnerski obali.  

Ičići 2
Foto: Arhiva TZM Ičići (Dijana Blažević)

Hotel „Ičići“ bo s svojo izjemno lokacijo neposredno ob obali, dnevnim ter predvsem čudovitim nočnim razgledom na Kvarner, stilsko opremo in bogatimi vsebinami in nenazadnje s 4 zvezdicami, idealno izhodišče za raziskovanje mesteca in okolice. Nahaja se namreč neposredno ob Opatijski obmorski promenadi Lungomare in kot omenjeno s prekrasnim pogledom na Reški zaliv.

Ičići 3
Foto: TZM Ičići (https://www.icici-tourism.com/)

Namestitveno ponudbo Ičićev bo v bližnji prihodnosti dopolnil še luksuzni hotel in vile Riva’s Hotels & Resort, skupine Marriott, s predvideno otvoritvijo v 2025. V sklopu projekta nastaja hotel s 5 zvezdicami, ki bo ponudil 180 sob in 12 luksuzno opremljenih vil.

Ičići 4
Foto: TZM Ičići (https://www.icici-tourism.com/)

V ičićih pa seveda ne manjka tudi drugih namestitvenih možnosti. Vsi gostje, ki radi bivajo v privatnih apartmajih, počitniških hišah ali pri družinskih ponudnikih namestitev, bodo tukaj našli široko in pestro izbiro zase ali svoje najdražje. In še več, saj v tem segmentu, ponudba sega od namestitve v neposredni bližini morja pa vse do takšnih, ki se nahajajo na „obronkih Učke“. Tako se bo v Ičićih zagotovo našla namestitev za vse različne želje, hkrati pa, ne glede kje se boste namestili, boste lahko v ne več kot desetih minutah vožnje, že lahko na mestni plaži.

Ičići 5
Foto: Opatija Camping (https://rivijera-opatija.hr/)

Za vse ljubitelje kampiranja pa bo poskrbel kamp Opatija Camping, ki se nahaja samo nekaj korakov stran od velike plaže obkrožene z borovci, ki jo pogosto omenjajo kot eno najbolj atraktivnih kopališč na hrvaški obali Jadrana. Kamp bo pravšnja izbira za vse goste, ki iščejo kombinacijo šarma, mira, tišine in ugodne lokacije v naravi, iz katere lahko potem raziskujejo okolico in bližnje mestece.

Ičići 6
Foto: Opatija Camping (https://rivijera-opatija.hr/)

Poleg že omenjene navtične ponudbe lahko vdolž obale v Ičićih vsi ljubitelji športa in aktivnega oddiha uživajo v tenisu, odbojki, nogometu, badmintonu, vaterpolu, kolesarstvu, vodenih vadbah in športih in nenazadnje v lepih dolgih sprehodih po promenadi. Nadalje pa se lahko zabavate tudi ob številnih aktivnostih kot so vožnje s kajaki ali supi, parasailing ali preprosto uživate v ribolovu.

Ičići 7
Foto: TZM Ičići (https://www.icici-tourism.com/)

Naravni park Učka, ki daje Ičićem čudovito naravno kuliso, bo idealen izbor za vse željne narave, pohodov, dolgih sprehodov, gorskega kolesarjenja ali vožnje s quadi. Na voljo so številne steze in sprehajališča, ki potekajo vzdolž tega gozdnatega naravnega parka in se pričnejo na eni od izletnih točk ali iz Multimedijskega centra za obiskovalce parka. Kar bo verjetno osupnilo vsakega obiskovalca pa bo obisk in razgled z najvišjega vrha parka – Vojak – na katerem se nahaja kamniti stolp s katerega se ponuja čudovit pogled na celoten Reški zaliv.

Ičići 8
Foto: Park prirode Učka (https://www.pp-ucka.hr/)

Ičići so med letom dom tudi številnim tradicionalnim in mednarodnim športnim prireditvam in tekmovanjem. Med njimi so mednarodni turnirju v odbojki (IČIĆI MASTERS, TEENS IČIĆI, IČIĆI OPEN…), jadralne regate (ACI Cup Optimist, CRO MELGES 24 CUP, SUSAK ZA DVOJE te SUSAK ZA POSADE), tekmovanja v športnem ribolovu (Liburnija kup za juniore, Novogodišnji kup, Zlatni pišmoj –  Memorijal kapetan Igor Žiganto), plavalna tekmovanja, festival športne rekreacije in mnogi drugi dogodki.

Ičići 9
Foto: TZM Ičići (https://www.icici-tourism.com/)

Kljub pestremu dogajanju in široki paleti dogodkov pa so Ičići, morda tudi zaradi svoje lege ali velikosti, zadržali svoj mir in šarm majhnega gostoljubnega obmorskega mesta, ki nudi svojim obiskovalcem edinstveno  kombinacijo mirnega a športno aktivnega oddiha. Kombinacijo številnih sestavin, v kateri se bo za vsakega obiskovalca ne glede na starost našla priložnost za čudovit oddih.

Ičići 10
Foto: Hrvoje Dumančić (https://www.regate.com.hr/)

Tako ste vse ljubiteljice in vsi ljubitelji navtike, morja, narave, luksuzne ali gostoljubne namestitve, kampiranja, mira, aktivnosti, športa, dogodkov, borovcev, promenad, sprehodov in odkrivanja nečesa novega, lepo vabljeni, da spoznate Ičiće, majhno mestece z veliko turistično ponudbo. Dobrodošli v Ičićih!

Ičići 11
Foto: TZM Ičići (https://www.icici-tourism.com/)

Več o tem mestu si lahko preberete na spletni strani Turistične skupnosti Ičići. Samo mestece pa lahko, še pred obiskom, spoznate in raziščete s pomočjo njihove Panorame 360.

PREBERITE ŠE PLITVIČKE DOLINE – IZLET V ČUDOVITO OKOLICO PLITVIŠKIH JEZER