CREATIVA MV & MANOLETE – DRUŽINSKI USTVARJALNI DUO IZ CRIKVENICE

Ali tudi vi na svojih potovanjih radi poiščete lepe in predvsem pristne spominke, ki vas bodo spominjali na lepo doživetje in lepe trenutke na potovanju? Morda iščete unikatno darilo, ki ga bi ob vrnitvi domov rado podarili svojim družinskim članom ali dragim prijateljem? Seveda to poskušamo in iščemo vsi, vendar se velikokrat zgodi, da izbira ni velika ali pa smo zasuti z nekakovostno ponudbo, ki ni pristna in ne odraža duha destinacije, ki smo jo obiskali.

crikvenica-darilo-1

Se pa najdejo tudi lepi, čudoviti primerki, v katerih pravi, ustvarjalni ljubitelji svojega kraja svoj umetniški navdih prelijejo v čudovite izdelke, ki vas še dolgo potem spominjajo na mesto, ki ste ga obiskali. Takšne lahko potem s ponosom podarite svojim prijateljem ob njihovih rojstnih dnevih, raznih obletnicah in jim tako na poseben način pokažete, da vam je mar zanje.

crikvenica-darilo-2

Takšnih izdelkov morda ni veliko, a vseeno smo jih našli blizu v Crikvenici, čudovitem obmorskem mestu na Kvarnerju, le dve uri vožnje od Ljubljane, ki se ponaša z ribiško tradicijo, čudovitimi plažami in številnimi možnostmi za aktiven oddih.

crikvenica-darilo-3

Martina in Manuela Vukić sta mati in hči iz Crikvenice, ki si delita ustvarjalne umetniške gene in v svojih zanimivih avtohtonih umetninah utelešata ljubezen do svojega kraja, morja, kamna, rib in vsega, kar je značilno za sredozemski način življenja. Družinsko zgodbo pa zaokrožuje mož in oče Miroslav, ki skrbi za logistiko, nabavo materiala in orodja.

crikvenica-darilo-4

Martina in Manuela svoja dela ustvarjata po vsakodnevnem navdihu, vsi izdelki so plod njunega ročnega dela, vsak je pristen in unikat. Martina se posveča predvsem izdelavi slik na platnu ali lesu s pretežno ribjimi motivi in ​​ročno izdelanimi držali za slike, vizitke, jedilnike ali vinske karte, Manuela pa izdelovanju unikatnih zapestnic in ogrlic. Martinina dela obsega blagovna znamka CREATIVA MV, Manuela pa svoje izdelke promovira pod blagovno znamko MANOLETE.

Morda pa je Martino in Manuelo najbolje spoznati skozi pogovor, ki smo ga nedavno imeli z njima na prelepi crikveniški rivi:

  1. OH: Kakšni izdelki nastajajo v ustvarjalnih delavnicah pod blagovnima znamkama CREATIVA MV in MANOLETE?

crikvenica-darilo-5

Martina – CreativaMV: To so slike na platnu in lesu v različnih tehnikah in materialih, a vedno z motivi rib. Tudi ročno izdelana kreativna lesena držala z morskimi motivi, ki jih lahko uporabite za fotografije, vizitke, majhne menije ali vinske karte.

crikvenica-darilo-6

Manuela – Manolete: Za imenom Manoleta se skrivajo unikatne ročno izdelane zapestnice in ogrlice iz morskega kamna in ribiške vrvice.

  1. OH: Od kje črpate navdih in ideje za svoje izdelke?

crikvenica-darilo-7

Martina – CreativaMV: Morje je vedno vodilna nit, navdihi pa se rojevajo predvsem med hojo.

crikvenica-darilo-8

Manuela – Manolete: V tej zgodbi je morje glavni navdih. Ideje večinoma dobivam med pohajkovanjem po jadranskih plažah in vsakič znova me navdušijo različne oblike, ki jih morje vrže na plano.

  1. OH: Ali delate sami, kako poteka proizvodni proces?

crikvenica-darilo-9

Martina – CreativaMV: Del surovin za izdelavo naberemo iz morja in obale, del kupimo, na primer mavčne mase, lepila, akrilne barve. Včasih slika nastane zelo hitro, včasih pa jo izpopolnjujem več dni. Nimam neke sheme, po kateri delam, ker nobeni sliki nista enaki, vsaka je unikatna in nastaja po trenutnem navdihu.

Lesena držala so večinoma vsa enakih dimenzij (10 x 8-10cm), pobarvana z akrilnimi barvami in laki za zaščito barve, vgradim kovinsko držalo, ki ga prav tako izdelam sama in na koncu dodam še morske motive – vrvice, ribe. , kamenčki s plaže.

crikvenica-darilo-10

Manuela – Manolete: Proces izdelave nakita se začne z nabiranjem kamenčkov na plažah, ki je tudi najdaljši del, včasih lahko ure in ure sedim in nabiram kamenčke v plitvini. Nato ročno vrtam in klešem vsak kamen posebej ter na koncu zavežem vrvico v barvi, ki mu najbolj ustreza.

  1. OH: Kje si je možno ogledati vaša dela na enem mestu, kako vas najbolje kontaktirati in naročiti, ali pošiljate dela svojim naročnikom?

crikvenica-darilo-11

Martina – CreativaMV: Predvsem na https://www.instagram.com/creativa.mv/ ali preko creativamv74@gmail.com in tudi na https://www.artwanted.com/Creativamv. Pošiljamo po pošti znotraj EU.

crikvenica-darilo-12

Manuela – Manolete: Na Facebooku in Instagramu me najdete pod imenom manolete.hr, če želite naročiti svoj košček Jadrana. Naročila pošiljam po pošti znotraj EU.

  1. OH: Kakšni so nadaljnji načrti za razvoj vaših blagovnih znamk, ali lahko v doglednem času pričakujemo galerijo v Crikvenici, kjer bi razstavljali vaša dela?

crikvenica-darilo-13

Martina – CreativaMV: Novih idej ne manjka. Odprti smo za sodelovanje, če koga zanima razstavljanje ročno izdelanih unikatnih izdelkov.

crikvenica-darilo-14

Manuela – Manolete: Trenutno grem korak za korakom. Imam veliko novih idej, povezanih s samim videzom in izdelavo nakita, ki sem ga pred kratkim predstavila na zagrebškem sejmu Projekt Ilica. Za zdaj o razstavah še nisem razmišljala, ampak kdaj v prihodnosti, zakaj pa ne…

Martini in Manueli se zahvaljujemo za njun čas in zanimiv pogovor in jima želimo uspešno in ustvarjalno bogato pot še naprej.

ČE STA VAS MARTINA IN MANUELA TER NJUNI IZDELKI NAVDUŠILI VAS VABIMO DA SODELUJETE V NAŠI CREATIVA MV & MANOLETE NAGRADNI IGRI.