PORCIJUNKULOVO ČAKOVEC – PET DNI VESELJA IN ZABAVE

Srce Medžimurja – Čakovec, tudi letos, od 1. do 5. avgusta, postaja središče kulture in pozitivnih čustev. Tradicionalna kulturno-turistična prireditev – Porcijunkulovo, ki v tej obliki poteka že od leta 1964, ko se je sprva organiziral kot “Sejem tradicionalnih obrti” ob cerkvenem prazniku Angelske Gospe, se je nato v šestih desetletjih razvil v največji turistični dogodek na severu Hrvaške.

čakovec porcijunkulovo 1
Foto: TZ grada Čakovca

Porcijunkulovo letos prinaša privlačen program, prepleten z vero, tradicijo in zabavo, ki bo vključeval že znane elemente, kot so sejem tradicionalnih obrti, dramske predstave, koncerte na večih odrih, razstave, ulične predstave in izobraževalne delavnice ter tudi nekaj novosti.

čakovec porcijunkulovo 2
Foto: TZ grada Čakovca

Nepogrešljiv del Porcijunkulova so stojnice, kjer se bodo s svojimi kreacijami in izdelki predstavljali domači razstavljalci. Okusne lokalne specialitete ter sveža ponudba jedi čakajo goste na tradicionalni gastro poti, ki bo idealna priložnost za vse gurmane za okusno pogostitev z različnimi dobrotami.

čakovec porcijunkulovo 3
Foto: TZ grada Čakovca

Duhovna sfera, ki predstavlja temelj same manifestacije, pričakuje romarje z številnimi verskimi vsebinami ter evharističnimi slavji v hrvaščini, slovenščini in v madžarščini. Tako se bo našlo nekaj za vsakega obiskovalca na tem v pisanem medžimurskem sejmu.

čakovec porcijunkulovo 4
Foto: TZ grada Čakovca

Posebna zanimivost bo cona „Sejem v dobi Zrinskih“, ki se bo nahajala ob jezeru starega mestnega jedra, in kjer bo na interaktiven način prikazano življenje v dobi Zrinskih. V nasprotju z zgodovinskimi znamenitostmi pripravljamo še Urbano cono in VinoGrad za ljubitelje kakovostnih vin, zabaviščni park, otroško cono in Deklino oazo v samem Parku Zrinskih.

čakovec porcijunkulovo 5
Foto: TZ grada Čakovca

Različne glasbene poslastice bodo navdušile obiskovalce Glavnega odra, ki se tudi letos nahaja na ŠRC Mladost. Vsak večer bo obiskovalce pričakala nova glasbena zabava v obliki brezplačnih koncertov, z odličnimi glasbeniki, ki bodo zagotovo popestrili vzdušje.

čakovec porcijunkulovo 6
Foto: TZ grada Čakovca

Prvi večer in uvodni dan prihaja ekipa A strani, v petek se bo plesalo na hite Vesne Pisarović, v soboto pa nastopa legendarni Halid Bešlić. V nedeljo na prizorišče prihaja eden in edini Jole, ponedeljek pa je rezerviran za Crveno jabuko, ki bo zaključila letošnje Porcijunkulovo.

čakovec porcijunkulovo 7
Foto: TZ grada Čakovca

Turistična skupnost Čakovec vas vabi da postanete del jubilejnega, 60. Porcijunkulova, ki bo potekal od četrtka 1. avgusta, do ponedeljka 5. avgusta 2024, in odkrijte vse čare dogajanja v Čakovcu. Uživajte v bogatem programu in doživite veselje, ki združuje vernike, ljubitelje tradicije in vse obiskovalce željne dobre zabave. Doživite ta edinstven dogodek, ki ima svoje korenine v bogati medžimurski zgodovini in preživite nepozabne trenutke z družino in prijatelji med rekama Muro in Dravo. Se vidimo v Čakovcu!

čakovec porcijunkulovo 8
Vir: TZ grada Čakovca

Več informacij o dogodku Procijunkulovo 2024 najdete TUKAJ. Za več informacij o Čakovcu pa obiščite uradno spletno stran Turistične skupnosti Čakovec.

PREBERITE ŠE NAJLEPŠE PLAŽE – ISTRA.