JESENSKO RAZKOŠJE NA PLITVIŠKIH JEZERIH

Jesen s svojim barvitim čopičem že marljivo slika in pušča svoj pečat na platnu narave in le predstavljajte si kako to izgleda v najznamenitejšem hramu narave na Hrvaškem – Narodnemu parku Plitviška jezera. Za mnoge je jesen morda najlepši letni čas, vsekakor pa lahko rečemo, da je najbolj pester in barvit, ter hkrati vabi k številnim sprehodom in pohodom v naravi. Čudovito in edinstveno kuliso za to ponujajo Plitviška jezera, destinacija svetovno poznane naravne lepote, ki so jo obiskali milijoni obiskovalcev z vsega sveta.

Narodni park Plitviška jezera je že od leta 1979 vpisan na UNESCO seznam svetovne dediščine in je bil prvo področje v Republiki Hrvaški in hkrati eno prvih področij, ki je bilo zaradi svojih naravnih lepot bilo uvrščeno na ta seznam. Hkrati pa velja park tudi za najstarejši in največji narodni park na Hrvaškem. Z bogato tradicijo, zavezanostjo k ohranjanju narave in njene raznolikosti ter trajnostnim pristopom tako omogoča stik s pristno naravo za vso družino.

Foto: JU NP Plitvička jezera

OBISK PARKA ZA CELOTNO DRUŽINO

Narodni park Plitviška jezera s svojimi jezeri, slapovi in ​​gozdovi bo zanimiva destinacija za raziskovanje za vse starosti, in je tako namenjena ne samo izkušenim pohodnikom in planincem, ampak tudi družinam ter ostalim ljubiteljem narave. Park ponuja številne možnosti za spoznavanje njegovih naravnih lepot kot so pohodi okoli jezer, planinarjenje, v toplejših mesecih veslanje in v zimskih smučanje ter sankanje.

Foto: JU NP Plitvička jezera

Najatraktivnejši del – pohod okoli jezer – je razdeljen na 8 programov različnih dolžin in trajanja med katerimi boste lahko našli primernega zase in za svoje najdražje. Programi so, odvisno od katerega vhoda potekajo, označeni z zeleno in oranžno barvo in na informativnih tablah po parku. Treba pa je omeniti tudi električne vlakce in električne ladjice (na jezeru Kozjak), ki bodo popestrili pot po parku. Hkrati pa, ker se boste podali v naravo, priporočamo, da se pred obiskom z najmlajšimi seznanite s pravili in napotki za prijeten in varen obisk parka.

Pri obisku parka pa vam bo v pomoč tudi mobilna aplikacija, ki vam bo olajšala orientacijo po Narodnem Parku Plitviška jezera. Vsebuje veliko koristnih informacij kot so programi ogledov, točke pomembne lokacije, informacije o prenočiščih in restavracijah, splošne informacije ter poučne vsebine o flori in favni parka, hkrati pa tudi funkcijo pomnjenja lokacije vašega parkiranega vozila.

Foto: JU NP Plitvička jezera

JESENSKA PONUDBA NAMESTITEV V PARKU

Jeseni v parku nudijo namestitev trije hoteli – Hotel Jezero, Hotel Plitvice in Hotel Bellevue. Vsi trije hoteli se nahajajo skupaj v zelenem srcu parka in so neposredno vkomponirani v okoliško naravo tako da se boste počutili kot, da bivate sredi gozda. Hoteli so moderno opremljeni s široko paleto različnih sob in se vsi ponašajo s tremi zvezdicami.

Posebej za jesen so pripravili tudi posebno ponudbo, ki vključuje 1, 2 ali 3 nočitve z zajtrkom ali polpenzionom v Hotelu Jezero ali Hotelu Plitvice in vstopnico za Narodni Park Plitviška jezera. Da bi še dodatno obogatili bivanje ob Plitviških jezerih, pa so k paketu dodali še kopico dodatkov ali popustov na številne vsebine kot so najem čolna na jezeru Kozjak, uporaba finske savne v hotelu Jezero, relax masaža v kozmetičnem salonu »Fors Fortis«, vstopnica za jame Barać in Cerovac, jahanje in vožnja s kočijo na ranču Wild Spring ter popuste na kosila in večerje. Več o tej o ponudbi pa lahko izveste tudi v naši ponudbi meseca »Čari jeseni na Plitviških jezerih«.

Foto: JU NP Plitvička jezera

BARVITA GASTRO PONUDBA

Narodni park poleg edinstvenih naravnih lepot ponuja tudi edinstvene gurmanske užitke. V obeh hotelih Jezero in Plitvice se nahajata istoimenski a la carte restavraciji, ki nudita avtohtono gurmansko izkušnjo na osnovi lokalnih specialitet z zagotovljeno izvorno kakovostjo iz področja Like.

Foto: JU NP Plitvička jezera

Še bolj pristno gastronomsko atmosfero pa nudi bližnja restavracija »Lička kuća«, kjer vas bodo v domačem ambientu ob odprtem ognjišču, prasketanju ognja izpod ražnja in v ozračju napolnjenem z začimbami, popeljali na popotovanje skozi kulinarično tradicijo in specialitete Like.

To barvito gastronomsko ponudbo in zavezanost lokalnim sestavinam zaokrožujejo z domačimi specialitetami restavracija Poljana, z atraktivnim razgledom in kosili restavracija Borje ter z avtentičnimi picami in sladicami Pizzeria Vučnica.

Foto: JU NP Plitvička jezera

V samem parku se nahajajo tudi bistroji, ki bodo poskrbeli za okrepčilo med raziskovanjem parka in kava bari, kjer se boste lahko ob toplem napitku naužili mirnosti okoliške narave. Celotno gostinsko ponudbo parka pa lahko spoznate TUKAJ.

Foto: JU NP Plitvička jezera

V tem barvitem letnem času vas Narodni park Plitviška jezera vabi, da se sprehodite po njegovih poteh in ob šumenju ter jesenskem plesu listja doživite nepozaben pogled na veličastne slapove in kristalno čisto vodo Plitviških jezer. Privoščite sebi in svojim najdražjim popotovanje po jesenskem razkošju neokrnjene narave in ga ujemite v čudovite fotografije in spomine.

Več o tem naravnem biseru Hrvaške lahko izveste na spletni strani Narodnega parka Plitviška jezera. Utrinek iz parka pa si lahko v živo ogledate tudi doma preko spletne kamere v narodnem parku.

PREBERITE ŠE PONUDBA MESECA – ČARI JESENI NA PLITVIŠKIH JEZERIH