OTOK RAB VABI NA NAJLEPŠI OTOŠKI ADVENT

Nič ni lepšega in bolj iskrenega kot je otroški nasmeh, ko se prižgejo lučke na božičnem drevescu. Izzvati prav takšno veselje je cilj organizatorjev Najlepšega otoškega adventa: Mesta Rab, POU (Pučko otvoreno učilište Rab) in Turistične skupnosti mesta Rab.

rab advent 1
Foto: Petar Lupić, TZG Rab

Tako bo Rab tudi letos še dodatno polepšal te verjetno najlepše dneve v iztekajočem letu. To bo tudi priložnost za dodatno izboljšanje rezultatov uspešnega turističnega prometa, saj bosta ta advent kar dva hotela organizirala novoletne večere za svoje goste. Tudi ponudniki domačih nastanitev bodo svoja vrata odprli vsem turistom, ki se bodo odločili preživeti adventne dneve na Rabu.

rab advent 2
Foto: TZG Rab

Adventni program se bo začel s simboličnim prižigom lučk na centralnem božičnem drvescu na trgu Municipium Arba in koncertom Damira Kedže. Organizatorji so pravtako pripravili vrsto petkovih koncertov tekom adventa, kjer boste imeli priložnost se zabavati ob glasbi lokalne rock skupine Mooflon, tamburaškega sestava Quercus, skupine Daleka obala, klape Nevera, Anta Gelu z gosti, ki bodo pripravili tudi veliki božično-novoletni žur. Samo finale adventnega glasbenega dogajanja pa je rezervirano za izjemne izvajalce – Tomislava Bralića in klapo Intrade.

rab advent 3
Foto: Petar Lupić, TZG Rab

Vendar je advent na Rabu, ki slovi kot najlepši otoški advent, več od samega glasbeno-zabavnega programa. Tudi letos bo namreč vključen prihod Miklavža (Sveti Nikola) z ladjo in to prav na dan tega priljubljenega svetnika otrok. Z obzirom, da Rab hkrati letos praznuje tudi 1. rojstni dan Virtualnega muzeja ribištva, pomorstva in ladjedelništva mesta Raba JUXTA MARE, bo to tudi odlična priložnost, da se otroci in njihovi starši družijo ob zanimivih virtualnih in resničnih artefaktih ali morskih prigodah.

rab advent 1
Rabska torta. Foto: TZG Rab

Tekom adventa bodo lahko navdušene tudi vaše brbončice za kar bo poskrbel vrhunski gastro dogodek 16.12. pod kuhalnico hrvaškega chefa Renata Kraljeva, irske chefice Kathy Evans in skrivnostnega rabskega chefa ali chefice – žal nekatere podrobnosti bodo organizatorji zadržali v tajnosti in jih boste morali odkriti sami. Hkrati se takrat odvija tudi vrsta športnih dogodkov v organizaciji lokalnih klubov in društev, ki so vedno dobro obiskani, hkrati pa so tudi priložnost za humanitarno noto adventa saj se zbrani denar od štartnin nameni za dobrodelne namene.

rab advent 5
Foto: Petar Lupić, TZG Rab

Nedelje bodo rezervirane za prižiganje adventnih sveč v prekrasnem parku Dorka ob spremljevalnem programu navdahnjenim s približevanjem samega Božiča.

rab advent 6
Foto: Petar Lupić, TZG Rab

Otroci bodo lahko tudi ta konec leta drsali na trgu Svetega Kristofora in se okrepčali ob  posebni gastro ponudbi namenjeni prav njim, se vozili z božično-novoletnim vlakcem, uživali v številnih otroških predstavah in proslavili novo leto na svoji posebni zabavi na staro leto ob 12. uri.

rab advent 7
Foto: Petar Lupić, TZG Rab

Najmlajši obiskovalci in tudi prebivalci Raba bodo sigurno navdušeni in organizatorji adventnega dogajanja upajo, da bodo ob tem zabavnem programu in ponudbi vzljubili advent še bolj in, da se bo tako veselje malih src tako tudi preneslo v srca odraslih.

rab advent 8
Foto: Petar Lupić, TZG Rab

Lepo vabljeni da preživite novoletne praznike na otoku Rabu in izkusite morda svoj najlepši advent. Program prireditev se prikazuje na spodnji sliki.

rab advent 9

Več o samem otoku Rabu pa lahko izveste na spletni strani Turistične skupnosti mesta Rab.