RetrOpatija, 22.6.- 24.6.2023, Opatija

Natupirajte lase, pristrizite si brke in si uredite »bundesligo« z briljantino, iz omare izvlecite najboljše kavbojke na trapez, havajske srajce in obleke »na volančke«, pobrišite prah s plesnih čevljev in znova vadite koreografijo za »vročico sobotne noči«, saj se zadnji teden junija vrača najbolj nora retro zabava na tem območju, nam sporočajo iz Turistične skupnosti mesta Opatija, ki letos od 22. do 24. junija organizira RetrOpatijo, priljubljeno prireditev glasbenih in modnih nostalgikov, a tudi vseh ljubiteljev dobre glasbe in odlične zabave.

Velika retro zabava se bo začela v četrtek, 22. junija, pred Umetniškim paviljonom »Juraj Šporer«, pred katerim se bodo v naslednjih treh dneh izmenjevali vrhunski DJ-ji, glasbeniki in skupine. Vzdušje bodo dodatno ogrele tudi številne plesne skupine, ki bodo s plesom pričarale zlato obdobje glasbe.

Desetine lokacij v mestu bo prizorišče nastopov celotne palete odličnih skupin, DJ-jev in plesnih skupin iz različnih glasbenih obdobij. Hrvaška ulica slavnih bo v treh dneh RetrOpatije gostila Retro sejem in Retro Art Corner, za vrhunsko glasbeno podlago pa bodo poskrbeli DJ-ji in skupine The messengers, Pacha Mamma, Dellboysi in Techno Vikingsi.

Vrhunec programa RetrOpatije bo v soboto, 24. junija, ko se bo na desetine odrov v mestu združilo v edinstveno glasbeno zgodbo, ki bo dosegla višek z zabavo do zore na Poletnem odru pod vedrim nebom in največjo disko kroglo. »Vročica sobotne noči« se bo začela ob 23. uri, končala pa se bo, ko bodo tudi najbolj vzdržljivi zapustili plesišče.

Več na: www.visitopatija.com