Krapina – obisk slavnega arheološkega najdišča

Eden največjih simbolov Krapine, mesta v srcu Hrvaškega Zagorja, je vsekakor krapinski pračlovek, ki je ponos in dokaz krapinske dolge ter bogate zgodovine. Prav zato obisk Krapine ni običajen obisk mesta ampak obisk slavnega arheološkega najdišča, ki predstavlja zibelko človeštva na tem prostoru.

Krapina je najbolj znana po najdišču krapinskega pračloveka čigar ostanke so našli na hribu Hušnjakovo. Krapinski neandertalski muzej je eden izmed najbolj sodobnih muzejskih projektov na Hrvaškem in v tem delu Evrope. Že od leta 2010 priteguje pozornost obiskovalcev, ne le zaradi intrigantnega pojma NEANDERTHALS, ampak tudi zaradi svojega specifičnega načina predstavitve razstave.

PREBERITE ŠE: 9 zanimivosti o Zagrebu 

Razstava je postavljena kot časovni stroj skozi zgodovino vesolja, Zemlje in človeka, poseben poudarek pa je na obdobju neandertalcev.

V muzeju obiskovalce pričaka zanimiva zgodba o življenju in kulturi neandertalskega človeka v Krapini. Prav tako je povezan z urejenimi peš potmi, ki ga povezujejo s samim najdiščem krapinskega pračloveka – hribom Hušnjakovo.

Več na: www.mkn.mhz.hr