BUČIJADA – NAJBOLJ OBISKANA HRVAŠKA GASTRONOMSKA PRIREDITEV

Ivanič-Grad je Sloveniji bližnje mestece nedaleč od Zagreba, ki se v jeseni prelevi v edinstveno gastronomsko destinacijo. Pravi čas za obisk Ivanić-Grada je tako začetek oktobra, ko poteka „Bučijada“ – ki velja za najbolj obiskano gastronomsko prireditev na Hrvaškem. „Bučijada“ je prireditev, ki s svojo raznoliko vsebino ponuja kakovostne izdelke, gastronomske užitke, zabavo in kulturno doživetje za vse generacije, in vsako leto privablja vse več razstavljavcev in obiskovalcev.

bučijada 1
Foto: TZ Grada Ivanić-Grad

Prireditev „Bučijada“ bo letos potekala od 6. do 8. oktobra, spremljajoči mednarodni prodajni sejem pa 7. in 8. oktobra. Letos pričakujejo preko 140 različnih razstavljalcev in ponudnikov, med njimi tudi proizvajalce bučnega olja iz celotne Hrvaške.

bučijada 2
Foto: TZ Grada Ivanić-Grad

Večina prodajno-gostinskih aktivnosti tradicionalno poteka v središču mesta, na mestni tržnici Maznica, Trgu Vladimira Nazorja, Moslavaški ulici in Ulici kralja Tomislava. V Športnem parku Zelenjak pa bo preko vikenda potekala zabavna prireditev za otroke – „Mala bučijada“ – s številnimi delavnicami in igrami.

bučijada 3
Foto: TZ Grada Ivanić-Grad

„Bučijada“ je kot je razvidno že iz imena prireditve predvsem v znamenju buče, kot živila s specifično, tradicionalno pa tudi inovativno novodobno uporabo. Iz gastronomske ponudbe prireditve boste lahko tako poskusili različne bučne jedi – „bučnico“, bučno juho, bučne praline in bučno kremo in tradicionalno “črno zlato” teh krajev – bučno olje. Dodatno pa boste lahko poskusili tudi edinstveno bučno pivo.

bučijada 4
Foto: TZ Grada Ivanić-Grad

Prireditev pa bo poleg jedi in izdelkov iz buč, ponudila tudi druge gastronomske in tradicionalne užitke. Med njimi bo tudi Showcooking z Melkiorjem Bašićem in Davorjem Tomljanovićem iz Masterchefa in delavnica z vrtnarko Kornelijo Benyovsky Šoštarić. „Bučijada“ pa bo ponudila tudi različne glasbene, zabavne in kulturne dogodke na najvišjem nivoju, saj bodo med drugim nastopili tudi priznani glasbeni izvajalci kot so Silente, 4Tenora, Halid Bešlić, Singrlice in Maja Šuput.

bučijada 5
Foto: TZ Grada Ivanić-Grad

Edinstveni značaj te prireditve pa bodo dodatno obogatili še številni kreativni okraski in skulpture iz buč, ki bodo postavljeni na več atraktivnih točkah v središču mesta in bodo ponudili zanimiva ozadja za nepozabne fotografije in spomine na „Bučijado“.

bučijada 6
Foto: TZ Grada Ivanić-Grad

Mesto Ivanić-Grad se nahaja jugo-vzhodno od Zagreba, in iz Ljubljane lahko prispemo tja v slabih dveh urah, iz Maribora pa še nekaj minut prej. Za čas trajanja „Bučijade“  je v mestu omogočeno tudi brezplačno parkiranje (parkirne točke so objavljene TUKAJ, na koncu strani) kar bo še dodatno olajšalo prihod v mesto. Vse to omogoča, da udobno obiščete Ivanić-Grad in njegovo slavno prireditev, bodisi za vikend ali pa enodnevni izlet s svojimi najdražjimi.

bučijada 7
Foto: TZ Grada Ivanić-Grad

„Bučijada“ in Ivanić-Grad vas vabita, da jih obiščete, ob kozarcu bučnega piva okusite bogato gastronomsko ponudbo in uživate v izjemnem glasbenem programu, ki ga bo povezovala voditeljica Ida Prester. Pridite, okusite, občutite in doživite – čas je za 19. „Bučijado“!

Več o “Bučijadi” in programu prireditve lahko izveste TUKAJ, več o Ivanić-Gradu pa na spletni strani Turistične skupnosti mesta Ivanić-Grad.

PREBERITE ŠE CRIKVENICA VABI NA “MESEC MODRE RIBE”