RESTAVRACIJA KUKURIKU – GURMANSKO RAZVAJANJE NA KVARNERJU

Kukuriku, kot ena izmed prvih restavracij na Hrvaškem, ki je postavila temeljna izhodišča slow-food-a, skrbno vzdržuje in nadaljuje to mizno in kulinarično kulturo in številne vsebine, ki so povezane s tem. Eno-gastro zgodba, ki jo boste izkusili v Kukuriku, dviguje obedovanje na višji nivo in poudarja hedonizem. V njihovi kuhinji se v skladu s filozofijo chefa Nenada Kukurina rojevajo novi recepti prav vsak dan. Ti recepti bazirajo na dnevni ponudbi lokalne tržnice in na darovih narave najdenih na področju Kastava, kjer se nahaja restavracija. Kukuriku gourmet restavracija lahko sprejme do 60 gostov v notranjosti in prav toliko tudi v toplejših mesecih na poletni terasi, ki se nahaja pred samim hotelom.

kukuriku 1
Foto: Kukuriku d.o.o.

Nenadova ljubezen do gastronomije se je začela že zelo zgodaj v otroštvu, njegovi predniki so bili več generacij gostinci, oče pa je vodil restavracijo v Voloskem. Kot otrok je bil ves čas prisoten v lokalu, zanimalo ga je vse, kar se je tam dogajalo, na koncu pa je vse preraslo v eno veliko strast in ljubezen. Z restavracijo Kukuriku so v Kastavu že 25 let, preživeli so lepe pa tudi težke čase, vendar so kljub temu obstali predvsem zaradi te ljubezni do kuhanja, pa tudi zaradi veliko vloženega truda.

kukuriku 2
Chef Nenad Kukurin. Foto: Kukuriku d.o.o.

Butični hotel Kukuriku, ki se nahaja takoj ob restavraciji, ponuja na izbiro 15 različno oblikovanih bivanjskih enot razdeljenih v 3 kategorije: suite, superior soba in standard soba. Vsaka od teh sob vas bo sprejela z različnim ambientom in atmosfero in s pestro izbiro barv, oblikovanega pohištva in osvetlitve. Za udobje med vašim bivanje bo poskrbela posebno tkana posteljnina, topla kot najboljši bombaž in mehka kot svila, kot tudi luksuzna postavitev sobe. Odvisno od kategorije, so sobe opremljene s tuši, veliko kadjo za dva in tudi s kaminom. Vse sobe pa ponujajo mini barček, HD televizijo, sef in vključen dostop do Wi-Fi omrežja.

kukuriku 3
Foto: Kukuriku d.o.o.

V njihovi kuhinji se trudijo slediti sodobnim trendom v gastronomiji, celotna zgodba pa temelji na sezonskih sestavinah, torej svežih in pristnih, ki so pomembne za prostor v katerem živimo. Skoraj vsak dan so na tržnici in v ribarnici, ker želijo za svoje goste izbrati najboljše sveže sestavine. Zelo radi kombinirajo živila kot so divji šparglji, paradižnik in tartufi ter drugo lokalno zelenjavo, ko je ta v sezoni, ter z njimi sestavljajo zanimive menije.

kukuriku 4
Foto: Kukuriku d.o.o.

Vino ima v celotni zgodbi izjemno veliko vlogo, prav tako pa igra pomembno vlogo tudi lokalno oljčno olje. Kukuriku je zelo prepoznaven prav po tem, da radi združijo vina in oljčna olja s hrano, da tako svojim gostom zagotovijo popolno celovito izkušnjo. Gostom tako nudijo obedovanje v več hodih, od 3 pa do celo 10 hodov, seveda odvisno od želja gostov. Z veseljem pa se prilagajajo tudi poslovni publiki, ki nima toliko časa in hkrati vseeno želi pojesti nekaj kvalitetnega.

kukuriku 5
Foto: Kukuriku d.o.o.

Trendi v gastronomiji se nenehno spreminjajo, a osnova še vedno ostaja v kakovostnih, sezonskih in avtohtonih živilih. Če se odločite za obisk priznane restavracije in butičnega hotela Kukuriku, ste lahko prepričani, da vas bo chef Nenad Kukurin s svojim osebjem sprejel odprtih rok in pričakal s svežimi avtohtonimi sestavinami, ki jih nabavljajo na Kvarnerju. Da bi se popolnoma sprostili, pa so vam v njihovem hotelu na voljo čudovite sobe, tako da se ob vašem obisku lahko mirno zadržite več dni in odpravite na raziskovanje starodavnega Kastava in celega Kvarnerja.

kukuriku 6
Foto: Kukuriku d.o.o.

Več informacij o restavraciji in hotelu lahko izveste na spletni strani Hotel Restaurant Kukuriku. Več o regiji pa lahko izveste na spletni strani Turistične skupnosti Kvarner, več o mestu Kastav pa na spletni strani Turistične skupnosti Kastav.

PREBERITE ŠE TELEČJE ROLICE Z BUČO.