KVARNER-REGIJA GORA, MORJA IN ČUDOVITIH OTOKOV

Kvarner je zanimiv in prepoln presenečenj, a vendar vedno prisrčen, blizu srcu in kadar koli si ga zaželite, blizu vas. Zagotavlja vam radost, novo življenjsko moč in tisti prepoznaven sijaj v očeh in vam vedno daje več kot pričakujete. Zato ga imate radi in zato se vedno znova vračate… mimogrede, ali ni ravno to tisto, kar pričakujete od idealne destinacije za oddih?!

Pričakujejo vas obnovljeni in novi hoteli ter kampi in bogata kulturna ponudba povsod po Kvarneju. Še naprej razvijamo naše zanimive produkte Kvarner Gourmet, Kvarner Food, Kvarner Family, Kvarner Health v katerih želimo standardizirati in zvišati nivo storitve.

Ta nepričakovana pandemija koronavirusa nas je vse kar dodobra zdelala, pogrešamo svoje prijatelje, brezskrbne zabave in seveda potovanja. Toda oboroženi z znanjem, disciplino in potrpežljivostjo bomo tudi to stisko kmalu premagali. Luč na koncu tunela že vidimo in upamo, da boste že to poletje obiskali svoje najljubše destinacije na Kvarnerju – Riviero Opatija, Crikvenica, Reko, otoke Krk, Rab, Cres, Lošinj in Gorski kotar.

Z veseljem vas pričakujemo!

Kvarner – raj za aktivne

Če želite hoditi, leteti, jadrati, se voziti ali se potapljati…, da bi uživali v zraku, na kopnem, v vodi ali pod vodo, vam Kvarner ponuja številne možnosti, da poživite svojo dnevno rutino, preizkusite svoje meje in začutite adrenalin.

Naravna raznolikost Kvarnerja zagotavlja široko paleto adrenalinskih aktivnosti. Lahko opazujete ptice ali delfine, se sprehajate, kajtate, raziskujete skrivnostni svet jam, jadrate, uživate v raftingu ali kanuju po hitrih gorskih rekah, surfate po morju ali preizkušate svoje omejitve na dirkališču. Ne glede na vašo izbiro vam zagotavljamo veliko adrenalina, novih izkušenj in še več – priložnost, da se naučite več o sebi in svojih mejah.

Kvarner – regija vrhunske kulinarike

Kvarner je regija, ki jo odlikuje bogastvo naravnih danosti in vrhunska kulinarična ponudba.

Kvarner je regija z največjo koncentracijo vrhunskih restavracij na majhnem prostoru, ki že leta tvorijo vrh hrvaške gourmet scene. Najboljše so združene pod oznako Kvarner Gourmet.

Poleg kulinarične prepoznavnosti regije so posledično dvignili kakovost ponudbe in povečali uporabo avtohtonih kvarnerskih sestavin. V lanskem letu je strokovna komisija oznako „Kvarner Gourmet“ dodelila 13 restavracijam (na Kvarnerju se ocene ne podajajo v številkah, temveč v škampih – najboljše restavracije prejmejo oceno 3 škampi), 14 restavracij je prejelo oznako „Kvarner Food Plus“ (so na dobri poti k družbi „Kvarner Gourmet“), 47 restavracij pa nosi oznako „Kvarner Food“, ki zagotavlja kakovostno lokalno ponudbo.

Kvarner – regija prelepih plaž

Največje vrednote Kvarnerja so njegove plaže, ohranjeno okolje in čisto morje. Poiščite plažo, ki ustreza vašim željam: vzdrževana ali naravna, velika ali majhna, kamnita, prodnata, peščena, skrita… Najlepše plaže nosijo Modro zastavo, simbol ohranjenega, varnega in prijetnega okolja, namenjenega počitnicam, zabavi in rekreaciji , kakovostna storitev, čistost morja in obale, pa tudi vzdrževanje plaže in marine.

Plaže na Kvarnerju so dobro znane tudi naturistom, ki menijo, da so otok Cres, Krk, Lošinj in Rab idealni. Na Reki je tudi plaža v zalivu Kostanj, prilagojena potrebam invalidov, opremljena z vsemi pripadajočimi pripomočki in aparati ter ustreznim dostopom do morja. Podobne plaže so tudi v Baški, Crikvenici, Malinski in Novem Vinodolskem.