ZAGORJE VAS PRIČAKUJE V ZELENEM OBJEMU

Besedo Zagorje bodo številni ljudje takoj povezali z zeleno barvo. Nekateri pa bodo Zagorje povezali z vini, drugi pa se ga spomnijo iz priljubljenih pesmi, ki nežno slavijo pravljične “zelene hribe”.

Zagorje-1
FOTO: Jasenka Haleuš

Gurmani bodo na vsa usta hvalili lokalne jedi, med katerimi so verjetno najbolj znani štruklji. Ljubitelji zgodovine pa bodo z veseljem poudarili, da se je v Zagorju rodilo veliko hrvaških velikanov, umetnikov in upornikov ter da je pred stotisoč leti  tu domoval krapinski pračlovek. Lahko rečemo, da je Zagorje že od kamene dobe top turistična destinacija.

Tisti, ki so že spoznali Zagorje, bodo obisk z veseljem ponovili, tisti, ki še niso bili , pa imajo vedno odlično priložnost, da ga čim prej spoznajo.

Lepo je Zagorje zeleno

Utrujeni ste in naveličani vsega? Potrebujete dober počitek ali vsaj sproščujoč vikend – miren, a poln življenja; vrhunsko, a ne predrago namestitev; izbiro brez možnosti za napako. Vse vaše želje se lahko uresničijo na enem mestu – v Zagorju.

Brez hrupa, brez gneče, samo narava in vi!

Ne glede na to, da imate v Zagorju kaj videti, ne pozabite, da ste Zagorje izbrali za kraj, kjer se lahko dobro spočijete in napolnite baterije. Če želite to narediti, potrebujete nastanitev, kjer imate vse, kar si vaše srce želi. Počitniške hiše s pogledom na zagorske hribe ali kampe obdane z zeleno naravo, karkoli boste izbrali, bo popolno.

Ljudje imajo vse manj časa za skupne družinske trenutke, zato je dobro izbrati kraj, ki bo všeč vsem članom družine – od majhnih do odraslih. V Zagorju lahko vsaka generacija najde nekaj zase.

Zagorje-2
FOTO: Vesna Petrovečki

Zabavno, sproščujoče, zdravilno, tako bi lahko v nekaj besedah ​​opisali Terme Tuhelj, največje kopališče na Hrvaškem. Kreativna ponudba Art & Spa, zdravilno blato, termalna voda, največji svet savn itd. – vse to in še več vam bo zagotovil novo dimenzijo sprostitve med čudovitimi hribi Hrvaškega Zagorja. Ljubitelji samote in narave bodo uživali v super opremljenem sodobnem kampu Vita *****, za ljubitelje razkošja pa bo pravšnji Glamping Village s prostornimi mobilnimi hišicami, zasebnim zdraviliščem ter bazenom za otroke.

Hotel Terme Jezerčica se nahaja v osrčju Hrvaškega Zagorja, v Donji Stubici, ob izviru naravne zdravilne vode. Trenutni slogan “Tako blizu in dovolj daleč” odlično opisuje vse, kar vas čaka v tem vse bolj priljubljenem zdravilišču. Z wellness in gastronomsko ponudbo ter osmimi bazeni na Jezerčici, boste našli  mnogo privlačnih razlogov za aktivne počitnice. Sobe so elegantno opremljene in imajo vse, kar potrebujete za maksimalno sprostitev. Manjkate le vi.

Hotel Kaj se nahaja v osrčju Marije Bistrice, najbolj znanega hrvaškega svetišča. V svoji restavraciji Bistricza in restavraciji Academia – vodilni v gastronomski ponudbi Hrvaškega Zagorja – ponuja vrhunski gastronomski program. Če pa ste utrujeni in potrebujete sprostitev, se ustavite v njihovi oazi Wellness in SPA, kjer vam bodo hitro povrnili moč in vas pripravili na nov dan. Zagorje je ena najboljših in najbolj privlačnih kolesarskih destinacij na Hrvaškem, Hotel Kaj pa je prvi certificiran kolesarski hotel v Zagorju!

Hotel Matija Gubec, ki se nahaja v Stubičkih Toplicah in v bližini izvira termalne in zdravilne vode, bi lahko bil kraj, kjer se lahko resnično sprostite in odklopite. Bazeni z zdravilno vodo vas bodo regenerirali in sprostili, in če mislite, da to ne bo dovolj, so na voljo nove savne in svet masaž, kjer lahko izberete masažni tretma na osnovi visokokakovostnih naravnih olj.

Vila Magdalena se vam bo zlahka dotaknila srca, še posebej, če ste romantična duša in želite preživeti nepozabne dneve s svojo ljubljeno osebo. Hotel, ki združuje wellness, masaže in gurmanske dobrote ustvarjalne zagorske kuhinje, dopolnjene z elementi francoske in italijanske kuhinje, bo nalašč za vse romantike. Ste pripravljeni na malce bolj romantično doživetje Zagorja?

V zatišju  mirnih zagorskih hribov, v mestu Oroslavje, se nahaja  Restavracija & Hotel Zagi, ki s svojo bogato in privlačno ponudbo izpolnjuje visoke standarde. Vdihnite, okusite in se dotaknite Hrvatskega zagorja. In dotaknilo se bo vaših src.

Na vrhu hriba trta se giba

Na skoraj vsakem zagorskem hribu boste našli vsaj en vinograd in številne domače trte, s katerih visijo grozdi vrhunskih sort. O zagorskem vinu in vinarjih se zadnja leta govori v presežkih, o čemer pričajo številne domače in mednarodne nagrade. In kjer je zagorsko vino, so tudi zagorske specialitete.

Zalogaj, ki ima rad „kaj“

V restavracijah, urejenih v avtohtonem zagorskem slogu oz. v slogu očarljive zagorske kmečke hiše, vas bodo pričakale prijetne arome in okusi purana ali račke z mlinci, toplih štrukljev, koruzne zlevanke, toplega domačega kruha. Raj za oči, raj za nebo, raj za želodec. Vse to je Zagorje.

In aktivno ter atraktivno

Naveličani ste kolesarjenja po istem kraju in vzponov po istih stezah? Imajo otroci dovolj znanih parkov in gugalnic? Potrebujete nove steze, nove razglede, nove parke in nove izzive.

In Zagorje ste izbrali za aktivne počitnice? Niste se motili. Pravzaprav ste se najbolje odločili, kajti kar vam nudi Zagorje, je težko najti kjerkoli drugje. Ne glede na obliko aktivnega dopusta, ki ste ga izbrali, boste več kot zadovoljni. Utrujeni, a spočiti. Pripravljeni vrniti se nazaj in narediti vse na novo.

FOTO: Jasenka Haleuš

Užitek na visoki ravni

Če ste naveličani kolesarjenja ali pohodništva in iščete nekaj novega in vznemirljivega, obiščite park znanja, v katerem boste na interaktiven način lahko spoznali zanimive stvari. Iz balonov na vroč zrak si lahko ogledate Zagorje s ptičje perspektive, in če se odločite za jezdenje, boste doživeli Zagorje s konjskega hrbta. Resničnim odvisnikom od adrenalina priporočamo simulacijo letenja v helikopterju ali sprostitev od nakopičenega stresa na paintball igrišču.

Na katerokoli stran Zagorja se boste podali, ste lahko prepričani v eno stvar – to, kar boste videli in doživeli, bo nepozabno doživetje. Pravi počitek iz pravljice.

Več na: Visit Zagorje