NAJLEPŠE PLAŽE – ISTRA

Pričelo se je poletje in čas oddiha, dopustov, sonca, morja in tudi prijetnih trenutkov ter sprostitve ob morju na številnih plažah po Jadranu. Mnogi med vami ste najbrž že opravili prvi krajši dopust ali podaljšan vikend ob prazniku naše države, ki je ugodno letos pristal na dan med tednom, drugi ste svoj dopustniški cilj morda že tudi določili in rezervirali. Za vse tiste, ki tega še niste in se boste (ali pa ste se že) odločili za dopust na Hrvaškem, ponujamo še en kriterij za izbiro svoje destinacije za počitnice ali izlet. Ker je večinoma eden izmed glavnih ciljev dopusta z najdražjimi preživeti tudi lep košček časa ob in seveda v morju, bo tudi čudovita, dostopna, urejena plaža s pestro ponudbo dodatno polepšala ta čas. Vse to lahko najdete v pestrem izboru številnih in čudovitih plaž na Hrvaškem.

plaže istra 1
Foto: Igor Zirojević, TZO Medulin (www.medulinriviera.info)

Zaradi bližine in relativno hitre dostopnosti, kar omogoča tudi krajši oddih, vam tako predstavljamo izbor najlepših plaž v bližnji Istri. Tako se morda lahko odpravite na eno izmed njih na enodnevni izlet, če boste počitnikovali v bližini, na krajši (vikend) oddih ali pa seveda svoj zaslužen in pravi dopust usmerite v bližino naslednjih čudovitih kotičkov in tam preživite letošnje lepe trenutke ob morju.


  1. Havajka, Verudela, Pula
plaže istra 2
Foto: TZ Pula (www.pulainfo.hr)

Morda najlepša prodnata plaža v Istri se nahaja v zalivu na polotoku Verudela v Puli. Plaža, imenovana tudi Havajka, je sicer idealna za družine z majhnimi otroki, ki se lahko varno zabavajo in čofotajo v plitvini. Bodo pa tam v neposredni bližini našli svoje mesto tudi vsi ljubitelji malo bolj adrenalinskih izzivov – visoke stene in pečine za skoke v morje. Havajka je tudi ena od najpopularnejših plaž Jadrana med mladimi predvsem zaradi uživanja v visokih valovih, po čemer je naverjetneje dobila tudi ime.

plaže istra 3
Foto: Balle Valle (www.bale-valle.com)

Več o plažah Pule lahko izveste TUKAJ, več o sami Puli pa na spletni strani Turistične skupnosti Pula.


  1. Lone, Rovinj
plaže istra 4
Foto: TZ grada Rovinja (www.rovinj-tourism.com)

V zalivčku Lone, pred znanim design Maistra Collection Hotelom Lone, se nahaja na novo urejena plaža Mulini Beach. Luksuzno urejena plaža, ki predstavlja spoj sodobnega prestiža in lokalne tradicije ter dediščine, je skalnata in prodnata in nudi čudovit razgled na kristalno čisto morje v zalivčku Lone. Plaža je vsekakor kandidatka za eno od najlepših na celemu Jadranu. Je skalnata in prodnata s prekrasnim razgledom na kristalno čisto morje in na Rovinj.

plaže istra 5
Foto: TZ grada Rovinja (www.rovinj-tourism.com)

Več o plažah Rovinja lahko izveste TUKAJ, več o samem Rovinju pa na spletni strani Turistične skupnosti mesta Rovinj. Več o hotelih skupine Maistra pa lahko izveste na TUKAJ.


  1. Girandella, Rabac
plaže istra 6
Foto: TZ Labin-Rabac (rabac-labin.com)

Na vzhodni obali Istre se nahaja Rabac, ki se ponaša s prekrasno prodnato plažo Girandella s katere lahko iz borove sence uživate v prečudovitem pogledu na Kvarnerski zaliv in otok Cres. Plažo obdaja gosto mediteransko rastlinje, ki zagotavlja naravno senco po sončenju, del plaže pa je posebej prilagojen za ljudi s posebnimi potrebami in invalide.

plaže istra 7
Foto: Balle Valle (www.bale-valle.com)

Več o samem Rabcu pa na spletni strani Turistične skupnosti mest Rabac-Labin.


  1. Bijeca, Medulin

Najbolj znana med plažami Medulina je zagotovo Bijeca, ki se nahaja prav v naselju Medulin. Bijeca je kilometer dolga peščena plaža z enostavnim in udobnim vhodom v morje. Zaradi svojih značilnosti je tudi idealno prizorišče za zabavo in tako gosti številne prireditve.

plaže istra 8
Foto: Igor Zirojević, TZO Medulin (www.medulinriviera.info)

Več o plažah Medulina lahko izveste TUKAJ, več o samem Medulinu pa na spletni strani Turistične skupnosti občine Medulin.


  1. Stella Maris, Katoro, Umag
plaže istra 9
Foto: Colours of Istria (coloursofistria.com)

Stella Maris se nahaja v prelepi laguni, 3 km od centra Umaga. Ta čudovita prodnata plaža je obdana z zelenimi borovci, ki jo ločijo od glavne ceste. Ponuja veliko zabave in športnih aktivnosti, ponaša pa se se tudi s prestižno nagrado in oznako kakovosti – Modro zastavo.

plaže istra 10
Foto: Colours of Istria (coloursofistria.com)

Več o plažah Umaga in drugi istrskih mest združenih pod znamko Colours of Istria lahko izveste TUKAJ.


  1. Plaža Oliva (Maro), otok Sv. Nikola, Poreč
plaže istra 11
Foto: TZ grada Poreč (www.myporec.com)

Plaža Maro se nahaja na lepem otočku Sv. Nikola, nasproti Poreča v okviru Valamar Isabella Island Resort. Tudi ta plaža se ponaša z modro zastavo za kakovost morja, obale in opreme. Del plaže je dobro zaščiten pred soncem s krošnjami borovcev, plaža pa je prodnata z lepimi kamnitimi površinami za sončenje. Primerna je tako za starejše kot tudi za družine z majhnimi otroki.

plaže istra 12
Foto: TZ grada Poreč (www.myporec.com)

Več o plažah Poreča lahko izveste TUKAJ, več o samem Poreču pa na spletni strani Turistične skupnosti mesta Poreč. Več o hotelih skupine Valamar lahko izveste TUKAJ.

Upamo, da boste med naštetimi plažami našli kakšno zase in jo morda letos obiskali ter na njih preživeli sončne dneve in lepe počitniške trenutke. Želimo vam prijetne užitke ob morju!