10 PREDLOGOV ZA OBISK HRVAŠKE DO KONCA LETA

  1. Plitvička jezera jeseni

Narodni park Plitvička jezera se nahaja na popisu Unescove svetovne in kulturne dediščine. Težko se je odločiti kateri letni čas je najbolj primeren za ogled Plitvic, mi vam pa zaradi manjše gneče, priporočamo obisk jeseni ali pozimi. Navdušeni boste.

10-predlogov-S2

  1. Kulturna in zabavna scena Zagreba

Hrvaška prestolnica je zagotovo vredna ogleda, ne le zaradi njene bližine, temveč zaradi njenega šarma ter bogate kulturne in zabavne scene. Obiščite čudovito katedralo, oglejte si Kaptol, sprehodite se po Zrinjevcu in Ilici in poglejte kakšno zanimivo predstavo v enem izmed številnih gledališč. Zagreb je posebej lep v času Adventa, ki je eden izmed najlepših v Evropi.

zagreb-advent-1SK

  1. Morske orgle Zadar

Starodavno mesto Zadar je izjemno bogato z kulturo, zgodovino in je obdan z naravnimi lepotami. Spoznajte stari del mesta na polotoku in ne pozabite obiskati Morske orgle, edinstveno znamenitost, kjer morski valovi ustvarjajo čudovite zvoke.

10-predlogov-S7

  1. Aquatika Karlovac

Ne dolgo nazaj  je bil v Karlovcu odprt prvi sladkovodni akvarij na Hrvaškem – Aquatika Karlovac, ki privlači mnogo obiskovalcev, tako hrvaških kot tujih. V akvariju je na zelo zanimiv način predstavljena flora in favna hrvaških rek. Videli pa boste lahko kar 100 ribjih vrst. Težko je z besedami opisati vse zanimivosti, zato vam svetujemo, da sami obiščete Karlovac in si izlet popestrite z obiskom te turistične in naravne atrakcije.

10-predlogov-S4

  1. Kulinarično-vinska scena Slavonije

V notranjosti Hrvaške, v regiji Slavonija se razvija odlična turistična ponudba, ki temelji predvsem na avtohtoni ponudbi hrane in vrhunskih vin, številnih priložnostih za preživljanje aktivnih počitnic, številnih kulturnih in zabavnih dogodkih ter gostoljubnosti domačinov.

10-predlogov-S9

 

  1. Bogati adventni programi

 Od 1.12. po vsej Hrvaški čakajo na vas zelo bogati in zanimivi adventni programi. Izbirate lahko med številnimi destinacijami, kot so Opatija, Crikvenica, Rab, Poreč, Zadar, Split, Vinkovci in največje v Zagrebu. Karkoli izberete, ne boste naredili napake.

10-predlogov-S5

  1. Čarobna zima v Dubrovniku

 Dubrovnik se bo tudi to zimo preoblikoval v čarobno mesto, okrašeno in osvetljeno s tisočimi svetilkami, napolnjeno s prazničnim duhom in razpoloženjem, pesmijo in veseljem.

dubrovnik-advent-1SK

  1. Festival čokolade v Opatiji

 Najslajši dogodek v Opatiji v prvem vikendu decembra predstavlja najboljše domače in mednarodne čokoladne blagovne znamke, pa tudi majhne specializirane proizvajalce čokolade. Razstavni in prodajni del Festivala čokolade se nahaja v Kristalni dvorani hotela Kvarner, kjer vsak proizvajalec na svojemu razstavnemu prostoru predstavlja najboljšo ponudbo, a privlačni programi, kot so delavnice, predavanja, degustacije, koncerti in čokolade potekajo v vseh hotelih in restavracijah v Opatiji.

10-predlogov-S1

  1. Šibeniške trdnjave

Šibenik, zgodovinsko mesto, ki se nahaja ob prostranem zalivu v ustju reke Krke, je edino mesto na Hrvaškem z dvema spomenikoma na UNESCO-vem seznamu svetovne dediščine. Od leta 2007, poleg katedrale sv. Jakova, ki je na seznamu Unesca od leta 2000, je tudi utrdba Sv. Nikole vstopila na seznam zaščitene svetovne dediščine. Šibenik se nahaja v Šibeniško-kninski regiji, ki leži v osrčju hrvaškega Jadrana in je znana po lepoti svojega okolja ter bogati kulturno-zgodovinski dediščini. Na njenem področju se nahajata dva narodna parka – Narodni park Krka in Narodni park Kornati, 11 srednjeveških utrdb, 230 kulturnih spomenikov in 600 arheoloških najdišč.

10-predlogov-S6

  1. Istria Relax Days– severozahodna Istra

Sprostite se v severozahodni Istri od 1.10. do 4.11. ob bogati ponudbi priložnostnih wellness menijev Istria Relax Days. Izpolnite tople jesenske dni s sprostilnimi masažami in mamljivimi negami v wellness centrih po promocijskih cenah. Izkoristite sezonski popust na namestitev in se prepustite našim usposobljenim terapevtom, ki vas bodo odpeljali v svet vrhunskih wellness izkušenj. Če želite na tej poti poskrbeti tudi za brbončice, poskusite domiselne jedi iz morskega lista ali »švoja«, ki so jeseni v ponudbi v lokalnih restavracijah in konobah.

10-predlogov-S3

Upam, da ste našli kakšen zanimiv predlog zase in vam želimo lepe jesenske in zimske trenutke na Hrvaškem!