KROKANT IZ KVARNERSKEGA ŠKAMPA – SPECIALITETA V OPATIJI

Hotel in restavracija Villa Ariston, obdana s prekrasnim parkom, velja za enega od najbolj šarmantnih hotelov opatijske riviere. Mesto, kjer se atmosfera preteklosti, odlično povezuje z najmodernejšim udobjem in prvovrstno storitvijo, popolno za edinstven in nepozaben oddih. Kuharski chef, Robert Benzia, zahvaljujoč svojemu talentu, izkušnjam in šolanju v Italiji na ugledni akademiji Boscolo,  svojo kreativnost vnaša v jedi in ustvarja edinstvene gastronomske mojstrovine katerih osnova so sezonske sestavine.

Eno izmed teh jedi, ki vsebuje morda najbolj okusne vsekakor pa gastronomsko zelo cenjene kvarnerske škampe, lahko pripravite tudi doma. Za pripravo krokanta iz kvarneskega škampa potrebujete:

  • 250 g očiščenih repkov kvarnerskih škampov
  • vlečeno testo 2 poli
  • 1 jajce
  • črni sezam 100 g
  • zelenjava 300g
  • maline 100 g
  • 2 rdeči pečeni papriki
  • 1 dcl oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • sok ene limone
  • timijan

Očistite in oluščite repke škampov, dodajte sol, poper in timijan, maso zavijemo v vlečeno testo, premažemo z jajcem in povaljamo v črnem sezamu. Ocvremo na oljčnem olju, obračamo, da se enakomerno zlato zapeče hkrati pa pazimo, da škampi ostanejo še nekoliko surovi. Zelenjavo skuhamo in začinimo. Papriko spečemo, začinimo, dodamo timijan in maline, nato še oljčno olje in zmešamo v homogeno zmes v blenderju. Pripravljeno jed postrežemo hladno.

 

Kvarnerski škampi navdušujejo gurmane po celem svetu.

Za recept se najlepše zahvaljujemo kuharskemu chefu g. Robertu Benzia in Hotel & Restaurant Villa Ariston.