KOSTANJEVA RULADA

Jesen je čas, ki se ga ljubitelji kostanja najbolj veselijo. Opatijsko območje je zelo znano zaradi maronov, cenjene vrste debeloplodnega kostanja in Festivala maronov – Marunade, ki vsako leto privabi številne ljubitelje tega jesenskega ploda.m_subkonc073
Za vas smo pripravili kratek in enostaven recept ene izmed najbolj priljubljenih kostanjevih sladic, ki si jo lahko privoščite tudi na Marunadi v Lovranu, Lignju in Dobeću.
tzor1093b

Kostanjeva rulada
1 kg maronov (skuhat, olupit in iztisnit, da dobimo kašo)
20 dag masla
20 dag sladkorja v prahu
4 žlice ruma
½ litra smetane
Za glazuro:
20 dag črne čokolade
In malo mleka – po želji

POSTOPEK: Maslo zmehčamo in zmešamo najprej s sladkorjem, dodamo rum nato pa pregnetemo s kostanjem. Ko se nadev zgosti ga namažemo na mastno karto – prst debelo. Stepemo smetano in jo namažemo čez kostanjev nadev. Zavijete s pomočjo mastne karte in damo v hladilnik, da se strdi
naredimo glazuro, ki jo prelijemo čez kostanjevo rulado. Pustite, da se še malce strdi v hladilniku in jo postrezite.

download

Dober tek vam želimo!