Slastna kostanjeva rolada, ki se bo kot sladica prilegla v jesenskih dneh.
Jesen je vsekakor čas, ki se ga ljubitelji kostanja najbolj veselijo. Opatijsko območje je zelo znano zaradi maronov, cenjene vrste debeloplodnega kostanja in Festivala maronov – Marunade.
Za vas smo pripravili kratek in enostaven recept za eno izmed najbolj priljubljenih kostanjevih sladic.
Kostanjeva rolada
1 kg maronov (skuhat, olupit in iztisnit, da dobimo kašo)
20 dag masla
20 dag sladkorja v prahu
4 žlice ruma
½ litra smetane
Za glazuro:
20 dag črne čokolade
In malo mleka – po želji
POSTOPEK: Maslo zmehčamo in zmešamo najprej s sladkorjem, dodamo rum nato pa pregnetemo s kostanjem. Ko se nadev zgosti ga namažemo na mastno karto – prst debelo. Stepemo smetano in jo namažemo čez kostanjev nadev. Zavijete s pomočjo mastne karte in damo v hladilnik, da se strdi naredimo glazuro, ki jo prelijemo čez kostanjevo rulado. Pustite, da se še malce strdi v hladilniku in jo postrezite.
Dober tek vam želimo!