Meseca oktobra se veselimo vsi, ki radi jemo pečen ali kuhan kostanj, ter imamo razlog, da se ob prijetni družbi prijateljev spet podružimo.
V želji, da bi si tudi vi doma ustvarili malce “kostanjevega” vzdušja, smo za vas pripravili recept za odlično sladico!
Čokoladni tartufi s kostanjem
Sestavine:
- 120ml sladke smetane (mlečne,
- ne rastlinske)
- 80g rjavega sladkorja
- 200-250g temne čokolade ali čokolade za kuhanje
- 1 žlica kostanjevega medu
- 20g masla
- 300g nesladkanega kostanjevega pireja
- 1 žlica ruma
- kakav
Priprava
1. Na majhnem ognju stopimo sladko smetano s sladkorjem ter sesekljano čokolado in mešamo dokler ne dobimo gladke mase.
2. V ločeni posodi zmešamo maslo, med, rum in kostanjev pire, nato pa dodamo stopljeno čokoladno maso in nežno premešamo s kuhalnico. V hladilniku pustimo približno 2 uri, da se zmes ohladi.
3. Z žlico naredite kroglice in jih povaljajte v kakavu, nežno jih stisnite med dva prsta, da nastane oblika gomolja. Shranite v hladilnik v zaprto posodo in postrezite hladno.
PREBERITE ŠE: Kostanjeva rolada
Dober Tek!