KOSTANJEVA ROLADA

Slastna kostanjeva rolada, ki se bo kot sladica prilegla v jesenskih dneh. Jesen je vsekakor čas, ki se ga ljubitelji kostanja najbolj veselijo. Opatijsko območje je zelo znano zaradi maronov, cenjene vrste debeloplodnega kostanja in Festivala maronov – Marunade. Za…

ČOKOLADNI TARTUFI S KOSTANJEM

Meseca oktobra se veselimo vsi, ki radi jemo pečen ali kuhan kostanj, ter imamo razlog, da se ob prijetni družbi prijateljev spet podružimo. V želji, da bi si tudi vi doma ustvarili malce “kostanjevega” vzdušja, smo za vas pripravili recept…

Kuhani škampi

Kuhani sveži veliki škampi so ena izmed najboljših morskih delikates. 1 kg svežih škampov Juha za kuhanje škampov: 1 čebula 1 korenček 1 dcl belega vina Sol poper Preliv: Limonov sok Oljčno olje Sol poper V dveh litrih vode 15…

Kremasta in sočna: Rižota z lignji

Odlična kremasta rižota z mediteranskim pridihom paradižnika in svežih lignjev, ki bo za marsikoga pogosto dobrodošla na krožniku. Za dobro rižoto je značilna kremnost in sočnost, za popolno rižoto pa pravšnja kombinacija teh lastnosti z izbranimi sestavinami. Za ljubitelje morskih…

RIBJA JUHA NA MORNARSKI NAČIN

Bistra ribja juha, ki izvira iz Crikvenice in bo morda prepričala tudi tiste, ki niso prej poskusili ribje juhe. Za pripravo juhe potrebujemo: Ribja osnova 1,30 l bela riba 400 g čebula 200 g korenje 200 g koren zelene 100…

Čedova enolončnica s krompirjem in zeljem

V pričakovanju nove zanimive kuharske knjige z imenom “Dalmacija, moja inspiracija” je avtor in naš prijatelj Čedo Kovačević z nami delil recept za zdravo enolončnico. Kuhar, bloger in gastronom Čedo Kovačević v svoji Dalmaciji neumorno išče nove oblike in okuse,…