PO POTEH KARLOVŠKE ŽUPANIJE – ENAJST PRIVLAČNIH KOLESARSKIH STEZ

Imate energijo, dobro voljo in radovednost ter zelo radi kolesarite? Posedite se na svoje kolo in na njem aktivno spoznajte lepote izjemno razgibane Karlovške županije. Da bo odkrivanje le-teh lažje so za vas v Karlovški županiji pripravili 11 kolesarskih stez, ki vas bodo popeljale skozi gozdove, ob rekah, zgodovinskih spomenikih in znanih turističnih centrih kot so npr. znamenita Plitviška jezera.

karlovške-županije-1
Foto: Turistička zajednica grada Karlovca

Izbrane kolesarske steze vas bodo popeljale na očarljivo popotovanje na katerih vas pričakujejo posebna doživetja. Nekatere med njimi sledijo slikovite doline rek Kupe, Korane, Mrežnice ali Dobre, druge obale jezera Sabljaci ali Draganićkih ribnjaka. Najbolj pogumni lahko uberete bolj izzivalne steze po okoliških gozdnatih hribih in pobočjih ter planotah Kapele in mogočnega Kleka, Svete Gere, Lovića Prekriškog, Vinice in Piramide pri Draganića. Po njih pa lahko raziščete tudi predele svetovno znanega narodnega parka Plitviška jezera ali Parka narave Žumberak – Samoborsko gorje.

karlovške-županije-2
Foto: Turistička zajednica grada Karlovca

Bolj slikovite steze pa vas bodo popeljale skozi renesančno jedro Karlovca in naproti mnogim srednjeveškim gradovom ter drugim zgodovinskim znamenitostim v okolici, kot so Dubovac, Novigrad na Dobri, Ozalj, Bosiljevo, Tounj, Modruš, Ogulin, Slunj, Drežnik i Cetingrad. Pot vas bo popeljala tudi prek starodavnih kamnitih mostov na Dobri, Mrežnici, Toučnjici, kot tudi obnovljene mlinice Rastoka na slapovih reke Slunjčice.

Mimogrede, ker se okoli teh krajev plete mnogo pravljic, se lahko podate tudi na prav “čarobno” pot polno domišljije in pripovedk, ki jih boste spoznali na “Ruti Bajke”.

Tisti, ki prisegate na domačo in vrhunsko kulinariko ali jo želite poizkusiti, boste na svoji kolesarski poti imeli marsikatero priložnost, kjer vas ob gostoljubnosti domačinov pričakala izvrstna kulinarična izkušnja v pristnem okolju kot je npr. posestvo »Srce prirode« družine Srakovčić.

karlovške-županije-3
Foto: Turistička zajednica grada Karlovca

Kolesarske steze spremlja bogata in namenska namestitvena ponudba, prilagojena specifičnim potrebam “kolesarskih” gostov. Približno sto namestitvenih enot v županiji ima oznako “Bike & Bed”, ki poleg prijaznosti do kolesarja zagotavlja tudi prijaznost do njegovega kolesa (shranjevanje in servis koles, pranje in sušenja kolesarskih oblek, opreme ipd.). Tako vaše kolesarsko potepanje ne bo nujno enodnevno doživetje ampak je lahko daljše aktivno, poučno in magično popotovanje po tej regiji.

Ob vsem navedenem je potrebno tudi omeniti, da je Karlovška regija izjemno zanimiva čez celo leto, saj lahko uživamo tudi ob kopanju v kristalno čistih vodah, vodnih športih, sprehodih, pohodništvom, lovnim turizmom v bogati naravi in še marsičem…

Več informacij o Karlovški županiji lahko najdete TUKAJ.

PREBERITE ŠE: KARLOVAC – MESTO NA ŠTIRIH REKAH