NAJLEPŠE PLAŽE – ISTRA

Za nekatere med vami se čas dopustov in počitnic žal bliža h koncu, prav tako pa se počasi izteka tudi vsaj meteorološko poletje. A prijetno sončno vreme in toplo morje vztrajata naprej in bosta verjetno še nekaj časa nudila odlične poletne razmere in priložnosti za dopust ali krajši oddih ob morju za številne med nami. Tisti, ki želijo ali radi počitnikujejo izven glavne sezone kot tudi tisti, ki radi izkoristijo priložnost za krajši vikend oddih ob morju, bodo tako lahko še zmeraj deležni “podaljšanega” poletja na eni izmed številnih in čudovitih plaž na Hrvaškem.

plaže istra 1
Foto: Igor Zirojević, TZO Medulin (www.medulinriviera.info)

Tokrat vam, tudi zaradi geografske bližine in relativno hitre dostopnosti, kar omogoča tudi krajši oddih, predstavljamo izbor najlepših plaže v bližnji Istri. Tako se morda lahko odpravite na eno izmed destinacij na enodnevni izlet, krajši (vikend) oddih ali pa seveda na pravi dopust in preživite lepe trenutke ob morju na eni izmed omenjenih plaž.


  1. Havajka, Verudela, Pula
plaže istra 2
Foto: TZ Pula (www.pulainfo.hr)

Morda najlepša prodnata plaža v Istri se nahaja v zalivu na polotoku Verudela v Puli. Plaža, imenovana tudi Havajka, je sicer idealna za družine z majhnimi otroki, ki se lahko varno zabavajo in čofotajo v plitvini. Bodo pa tam v neposredni bližini našli svoje mesto tudi vsi ljubitelji malo bolj adrenalinskih izzivov – visoke stene in pečine za skoke v morje. Havajka je tudi ena od najpopularnejših plaž Jadrana med mladimi predvsem zaradi uživanja v visokih valovih, po čemer je naverjetneje dobila tudi ime.

plaže istra 3
Foto: Balle Valle (www.bale-valle.com)

Več o plažah Pule lahko izveste TUKAJ, več o sami Puli pa na spletni strani Turistične skupnosti Pula.


  1. Lone, Rovinj
plaže istra 4
Foto: TZ grada Rovinja (www.rovinj-tourism.com)

V zalivčku Lone, pred znanim design Hotelom Lone, se nahaja na novo urejena plaža Mulini Beach. Luksuzno urejena plaža, ki predstavlja spoj sodobnega prestiža in lokalne tradicije ter dediščine, je skalnata in prodnata in nudi čudovit razgled na kristalno čisto morje v zalivčku Lone. Plaža je vsekakor kandidatka za eno od najlepših na celemu Jadranu. Je skalnata in prodnata s prekrasnim razgledom na kristalno čisto morje in na Rovinj.

plaže istra 5
Foto: TZ grada Rovinja (www.rovinj-tourism.com)

Več o plažah Rovinja lahko izveste TUKAJ, več o samem Rovinju pa na spletni strani Turistične skupnosti mesta Rovinj.


  1. Girandella, Rabac
plaže istra 6
Foto: TZ Labin-Rabac (rabac-labin.com)

Na vzhodni obali Istre se nahaja Rabac, ki se ponaša s prekrasno prodnato plažo Girandella s katere lahko iz borove sence uživate v prečudovitem pogledu na Kvarnerski zaliv in otok Cres. Plažo obdaja gosto mediteransko rastlinje, ki zagotavlja naravno senco po sončenju, del plaže pa je posebej prilagojen za ljudi s posebnimi potrebami in invalide.

plaže istra 7
Foto: Balle Valle (www.bale-valle.com)

Več o plažah Rabca lahko izveste TUKAJ, več o samem Rabcu in Labinu pa na spletni strani Turistične skupnosti mest Rabac-Labin.


  1. Bijeca, Medulin

Najbolj znana med plažami Medulina je zagotovo Bijeca, ki se nahaja prav v naselju Medulin. Bijeca je kilometer dolga peščena plaža z enostavnim in udobnim vhodom v morje. Zaradi svojih značilnosti je tudi idealno prizorišče za zabavo in tako gosti številne prireditve.

plaže istra 8
Foto: Igor Zirojević, TZO Medulin (www.medulinriviera.info)

Več o plažah Medulina lahko izveste TUKAJ, več o samem Medulinu pa na spletni strani Turistične skupnosti občine Medulin.


  1. Stella Maris, Katoro, Umag
plaže istra 9
Foto: Colours of Istria (coloursofistria.com)

Stella Maris se nahaja v prelepi laguni, 3 km od centra Umaga. Ta čudovita prodnata plaža je obdana z zelenimi borovci, ki jo ločijo od glavne ceste. Ponuja veliko zabave in športnih aktivnosti, ponaša pa se se tudi s prestižno nagrado in oznako kakovosti – Modro zastavo.

plaže istra 10
Foto: Colours of Istria (coloursofistria.com)

Več o plažah Umaga in drugi istrskih mest združenih pod blagovno znamko Colours of Istria lahko izveste TUKAJ.


  1. Plaža Maro, otok Sv. Nikola, Poreč
plaže istra 11
Foto: TZ grada Poreč (www.myporec.com)

Plaža Maro se nahaja na lepem otočku Sv. Nikola, nasproti Poreča v okviru Valamar Isabella Island Resort. Tudi ta plaža se ponaša z modro zastavo za kakovost morja, obale in opreme. Del plaže je dobro zaščiten pred soncem s krošnjami borovcev, plaža pa je prodnata z lepimi kamnitimi površinami za sončenje. Primerna je tako za starejše kot tudi za družine z majhnimi otroki.

plaže istra 12
Foto: TZ grada Poreč (www.myporec.com)

Več o plažah Poreča lahko izveste TUKAJ, več o samem Poreču pa na spletni strani Turistične skupnosti mesta Poreč

Upamo, da boste med naštetimi plažami našli kakšno zase in jo morda še letos obiskali ter na njih preživeli nekaj lepih dni pred koncem poletja. Želimo vam prijetne užitke ob morju!