DUBROVNIK – BLIŽJE KOT KADARKOLI

Dubrovnik je danes bližje kot kadarkoli prej. Nič več zoprnega menjavanja valute, saj je hrvaška kuna postala del zgodovine. Nič več dolgih postankov na meji, saj je novi Pelješki most polepšal, izboljšal predvsem pa skrajšal pot na skrajni jug Hrvaške. Mar niso to razlogi, da se sedaj končno odločite za obisk čudovitega Dubrovnika in uživate v njegovih lepotah?

Spoznajte Dubrovnik

Dubrovnik je mesto z bogato zgodovino, kulturo in čudovito arhitekturo, ki je s svojo lepoto prepoznavno po celem svetu in osvaja najvišja mesta na lestvicah turistične popularnosti. Velja za atraktivno in gostoljubno mesto, ki ga enostavno morate vsaj enkrat obiskati. Če ste med tistimi, ki ga še niste obiskali, imate sedaj enkratno priložnost, da to storite. Ob vsakem obisku boste prijetno presenečeni in vsakič odkrili nov delček njegovih lepot in zanimivosti.

dubrovnik mesto 1
Foto: Turistička zajednica grada Dubrovnika

Doživite vonj pomladi v Dubrovniku

Mesto je lepo in zanimivo v vseh letnih časih, vendar pa vam priporočamo, da ga obiščete spomladi in v Dubrovniku doživite njegove spomladanske dišave. To je čas, ko uspevajo mimoza in mandlji ter dnevi postajajo daljši in toplejši.

Iz svežih ostrig, ki se nudijo, se širi tudi vonj po morju in te školjke imajo najboljši okus prav spomladi. V vedno daljših in toplejših dneh pa lepo vreme in narava vabita tudi na daljše sprehode ob morju. Za to bo pravšnja kratka plovba in izlet po otoku Lokrum, predvsem z ljubljeno osebo ob strani. Pomlad je tudi pravšnji čas za prebujanje energije, oživitev telesa in duha v mnogih wellness centrih dubrovniških hotelov in za različne športne aktivnosti.

dubrovnik mesto 2
Foto: Turistička zajednica grada Dubrovnika

Mestno obzidje s trdnjavami in druge znamenitosti

Mestno obzidje Dubrovnika, dolgo kar 1940 metrov, je največja atrakcija za obiskovalce in eden najbolj ohranjenih fortifikacijskih sistemov v Evropi, ki vključuje pet utrdb in kar šestnajst stolpov ter bastionov. Sprehodite se po obzidju Dubrovnika, kjer boste lahko občudovali impresivne utrdbe, ki so nekdaj služile obrambi Dubrovniške republike.

dubrovnik mesto 3
Foto: Turistička zajednica grada Dubrovnika

Dubrovnik v treh dneh

Ob skrajšani poti lahko sedaj izkusite Dubrovnik, tudi če imate na razpolago le tri dni. Za ta namen vam predlagamo tri točke, ki jih morate obiskati ob vašem prvem obisku Dubrovnika. Najprej se vsekakor sprehodite po omenjenenem znamenitem mestnem obzidju. Nato pa obvezno obiščite Pomorski muzej, kjer boste lahko spoznali večstoletno pomorsko tradicijo Dubrovniške republike, njene znane mornarje ter matematika Getaldića in fizika Ruđerja Boškovića. Za konec pa se povzpnite še do trdnjave Lovrijenac, t.i. dubrovniškega Gibraltarja in prizorišča številnih kulturnih prireditev ter prizorov iz Shakespearovih iger Hamlet, Macbeth in Julij Cezar.

Foto: Turistička zajednica grada Dubrovnika

Če pa imate še nekaj minut pa lahko mesto Dubrovnik bolje spoznate skozi naslednji filmček, kjer morda najdete še kaj, kar vas bo že ob prej navedenih razlogih, dodatno navdušilo in povabilo k obisku tega čudovitega starodavnega mesta.

Več o Dubrovniku lahko izveste na spletni strani Turistične skupnosti mesta Dubrovnik.

PREBERITE ŠE ZVONČARI – PUSTNI OBIČAJ IZ PODROČJA KASTAVŠTINE