CRIKVENICA VABI NA “MESEC MODRE RIBE”

Čeprav se poletje že počasi izteka, pa lahko dobro voljo, zabavo in okuse, v katerih smo uživali v poletnih mesecih, doživimo tudi še naprej na dogodkih, ki se na Hrvaškem primorju odvijajo v septembru in oktobru. Enega izmed takšnih dogodkov ponuja tudi Crikvenica oz. Crikveniška riviera, ki jo sestavljajo še Dramalj, Jadranovo in Selce.

crikvenica 1
Foto: TZG Crikvenica

»Mesec modre ribe« je unikaten projekt, ki si ga je zamislila in organizirala Turistična skupnost mesta Crikvenica po navdihu bogate ribiške tradicije Riviere in je del projekta »Cesta modre ribe«. Kako pomembna je plava riba kot kraljica tega obmorskega prostora, pove dejstvo, da je prvotni »Teden modre ribe« postal kar celoten »mesec«. Letos bo to že 11. »Mesec modre ribe« in bo potekal od 15. septembra do 15. oktobra.

Predstavitev projekta »Cesta modre ribe« in hkrati otvoritev »Meseca modre ribe« se bo odvila 15. septembra na Trgu Stjepana Radića v Crikvenici. Od 18. ure naprej boste lahko uživali v kuharskem šovu slavnega chefa Davida Skoka, ki bo zadovoljil še tako zahtevne brbončice. Za dobro voljo pa bo poskrbel Domagoj Jakopović Ribafish, ki ga bomo videli in poslušali v vlogi voditelja in animatorja. Na večer otvoritve bo tudi podelitev certifikatov gostinskim lokalom, ki so del projekta »Cesta modre ribe«, za pesem in ples pa bo poskrbel Marko Škugor z glasbeno spremljavo.

crikvenica 2
Foto: TZG Crikvenica

Kombinacija plave ribe in dobre vinske kapljice velja za odlično gastronomsko kombinacijo, zato vas poleg bogate ponudbe jedi iz modre ribe med 15. in 17. septembrom dnevno pričakuje tudi sejem domačih vin »Vina Kvarnera«. Vsak dan pa bo od 18. ure poskrbljeno za zabavo tudi za najmlajše obiskovalce, ki bodo lahko uživali v različnih programih, delavnicah in animaciji, namenjeni samo njim. Vse do nedelje, 17. septembra, pa boste lahko uživali tudi v predstavitvi ribiških orodij in običajev ter avtohtonih spominkov.

crikvenica 3
Foto: TZG Crikvenica

V popoldanskih urah, v soboto 16. septembra, bo prava atrakcija zagotovo ribiška ladja – »plivarica«, ki bo ob 18. uri vplula v crikveniško pristanišče in pripeljala sveže ujete modre jadranske ribe, iz katerih bodo kuharski mojstri pripravljali različne menije. Za dobro zabavo pa bo ob tem poskrbel vrhunski vokalist – Damir Kedžo. V nedeljo pa velja ob vseh dogodkih omeniti večerni nastop klape »Kampanel« in »Trio Crikvenica«.

crikvenica 4
Foto: TZG Crikvenica

Pestro trodnevno dogajanje otvoritve »Meseca modre ribe« bo potekalo med 15. in 17. septembrom, vsak dan med 18. in 24. uro v centru Crikvenice, v povezani gastronomski ponudbi pa boste lahko uživali in jo poskusili med 15. septembrom in 15. oktobrom. Celoten program prireditve in gastronomske ponudbe pa si lahko prenesete TUKAJ.

crikvenica 5
Foto: TZG Crikvenica

V tem mesecu, posvečenem kraljici tradicionalne gastronomije Crikveniške riviere, boste lahko prijetno presenetili in razvajali svoje brbončice v izbranih restavracijah in konobah na območju riviere. Lokalni gostinci so za ta namen pripravili lastne kreativne menije v 3 ali 5 hodih, katerih glavna sestavina je seveda modra riba. Edinstveno gastronomsko popotovanje v kulinariko modre ribe vam bodo tako ponudile restavracije »Dida«, »Karoca«, »Trabakul« in restavracije hotelov »Crikvenica«, »Esplanade« in »Miramare« iz Crikvenice, restravracije »Domino« iz Dramlja in »Feral« iz Jadranova, ter restavracij »Riva«, »Ulika« in Hotela »Marina« iz Selca.

crikvenica 6
Foto: TZG Crikvenica

Posebno pa velja izpostaviti še 2 vrhunska kulinarična dogodka – »Modra riba v vinskem objemu«, ki ga 29.9. ob 19. uri pripravlja restavracija »Dida« iz Crikvenice, in vikend gastro dogodek ter »cooking show«, ki ga za vikend 22.9. do 24.9. in 29.9. do 01.10. pripravlja Beach Bar Bistro »Terraca« v Dramlju. Tako lahko okusite in doživite posebno kulinarično »ljubezensko zgodbo« polno tradicije, ki jo ponuja spajanje modre ribe in vina v izbranih crikveniških restavracijah.

crikvenica 7
Foto: TZG Crikvenica

Vabljeni, da v »Mesecu modre ribe« obiščete Riviero Crikvenica, razvajate svoje brbončice s tradicionalnimi, vrhunskimi pa tudi nenavadnimi okusi, in se prepričate zakaj je Crikveniška riviera odlična destinacija za kakovosten in nepozaben gastronomski pa tudi jesenski izlet.

Več informacij o Crikvenici najdete na spletni strani Turistične skupnosti mesta Crikvenica. Več o dogodku “Mesec modre ribe” pa najdete TUKAJ.

PREBERITE ŠE PONUDBA MESECA – FALKENSTEINER FUNTASTIČNI VIKENDI