ČAKOVEC – DRAGULJ SEVERA HRVAŠKE

Čakovec, ki leži v osrčju Medžimurja, je edinstveno mesto, ki vas bo očaralo s svojim šarmom in lepoto. To ljubko mestece, velja za eno izmed tistih mest, ki nudijo najboljše pogoje za bivanje na Hrvaškem. Hkrati pa bogata zgodovina in kultura Čakovca nudi  vsem prebivalcem in predvsem obiskovalcem zanimivo in pristno doživetje duha tega mesta.

čakovec 1
Foto: TZ grada Čakovca

V Čakovcu se je enostavno zaljubiti njegovo v zgodovino, arhitekturo in kulturo. Tako imenovano “mesto Zrinskih” je bogato s čudovitimi parki, očarljivimi ulicami in je prepolno kulturnih in zgodovinskih stavb, ki ustvarjajo slikovito ozadje za dolge, sproščene in romantične sprehode.

čakovec 2
Foto: TZ grada Čakovca

Glavni motiv mesta je zagotovo grad Zrinskih, ki priča o pomembnih dogodkih in o plemiški družini, ki je  v njegovih prostorih in v tem mestu pustila neizbrisen pečat. Zato se sprehodite po ulicah tega barvitega mesta in spoznajter ter se potopite v zgodbe in legende, ki so ga oblikovale.

čakovec 3
Foto: TZ grada Čakovca

Bogata kulturna scena ponuja pestro dogajanje za vse generacije, od likovnih razstav do gledaliških predstav in koncertov, ki bodo zadovoljile različne okuse. Čakovec je mesto, ki ponuja raznolike vsebine, kot so ustvarjalne, umetnostne in tudi različne športne dejavnosti. Tukaj lahko vi in vaši otroci najdete kotiček za zabavo, zanimivosti, aktivnosti in za odkrivanje novih talentov.

čakovec 4
Foto: TZ grada Čakovca

Čakovec ponuja tudi številne možnosti za šport in rekreacijo. Ne glede na to, ali imate radi aktivnosti na prostem, v športni dvorani ali bazenu, to mesto ima vse, kar potrebujete za aktiven, rekreativen in zabaven oddih ali izlet.

čakovec 5
Foto: TZ grada Čakovca

Dušo mesta oblikujejo ljudje

Lokalno prebivalstvo vas bo v Čakovcu toplo sprejelo in vam omogočilo, da doživite pravo vzdušje Medžimurja. Harmonična kombinacija tradicije in modernosti, ki jo ima Čakovec, se odraža tudi v njegovih prebivalcih. Tu boste naleteli na prijazne nasmehe in odprtost vseh do vsakega obiskovalca. Medžimurci so znani po njihovi tradiciji in pripravljenosti deliti svoje zgodbe in običaje, zaradi česar se boste hitro počutili kot eden izmed domačinov.

čakovec 6
Foto: TZ grada Čakovca

Ljubitelji dobre hrane in vinske kapljice se bodo v Čakovec in Medžimurje zaljubili na prvi okus. Tukaj lahko okusite in uživate v pristnih jedeh in specialitetah »iz Medžimurja«; od slastne medžimurske gibanice in trganca pa vse do mesa iz tiblice (tunke), medžimurske juhe, turuša itd. torej jedi, ki jih, če jih še niste, vsekakor morate poskusiti. Ljubitelji vin pa bodo navdušeni nad znamenitimi medžimurskimi vini, ki bodo dopolnila celotno izkušnjo tega območja. Tako bo vaš obisk Čakovca  nepozabno.

čakovec 7
Foto: TZ grada Čakovca

Porcijunkulovo – Čakovski sejem

Konec julija in v začetku avgusta, Čakovec vsako leto obleče svoja festivalska oblačila, ko poteka ena najbolj znanih kulturno-turističnih prireditev na severu Hrvaške – Porcijunkulovo. Ta poseben dogodek, ob prazniku Matere Božje angelske ponuja številne verske, kulturne, tradicijske, zabavne in etnološke vsebine.

čakovec 8
Foto: TZ grada Čakovca

Porcijunkulovo, ki je letos potekalo med 28.7. in 02.08.2023, navdušuje z bogatim programom, raznolikimi vsebinami in čudovitim vzdušjem. Vsako leto v Čakovec pride na tisoče obiskovalcev, ki se udeležijo tega edinstvenega dogodka. Doživite vero, tradicijo in veselje na enem mestu in pripeljite enkrat svoje najdražje v Čakovec na sejem Porcijunkulovo.

čakovec 9
Foto: TZ grada Čakovca

Čeprav je Porcijunkulovo odličen razlog za obisk ali izlet v bližnje Međimurje in Čakovec, to mesto nudi privlačno ponudbo tudi ostale mesece, saj ponuja pester nabor doživetij, ki vam bo ostal v lepem spominu.

Več o Čakovcu lahko izveste na spletni stran Turistične skupnosti mesta Čakovec ali na njihovi Facebook strani.


PREBERITE ŠE BARBAN – MESTECE PUSTOLOVŠČIN, TRADICIJE IN DIVJE KONJENIŠKE IGRE