5 PREDLOGOV ZA ADVENT NA HRVAŠKEM

Kot drugod se tudi celotna Hrvaška tekom adventa pripravlja na najbolj veselo obdobje leta – božič in prihod novega leta. Prav vse hrvaške destinacije so tekom decembra pripravile za svoje prebivalce in številne goste prave festivale druženja, veselja, ljubezni in razumevanja na katerih bo predstavljena kultura, glasba, lokalne posebnosti, gastronomija in dogodki za vse starosti. Na njihovih glavnih trgih vas bo pričakalo prekrasno praznično vzdušje, vrhunski glasbeni gosti, lokalne in avtohtone specijalitete izpod kuhalnic najboljših kuharskih chefov ter seveda mnogo zabave in marsikatero presenečenje.

advent 2023 1

Foto: J. Duval. Vir: Arhiv Turistička zajednica grada Zagreb

Tako se ponuja odlična priložnost, da tekom decembra s svojo družino in prijatelji obiščete kakšno od hrvaških adventnih destinacij in na novo ali ponovno izkusite adventne čare izven svojega kraja, kjer se boste v lepem prazničnem ozračju zabavali s prijatelji, navdušili vaše otroke in partnerje in morda tudi uživali v lepem vremenu ali pa ob kakšni snežinki.

advent 2023 2
Foto: Turistična skupnost mesta Mali Lošinj

Katerokoli mesto oz. destinacijo na Hrvaškem boste izbrali, zagotovo ne boste zgrešili in vsekakor kar sledi ni lestvica najboljših adventov, saj bo vsak najboljši za nekoga, ampak so predlogi, ki vas bodo morda motivirali da letos morda obiščete tudi eno izmed adventnih destinacij na Hrvaškem:

ADVENT NA KVARNERJU

advent 2023 3
Foto: Anton Unković, TZ Kvarner

Vse destinacije Kvarnerja pripravljajo vrhunske adventne programe na svojih najatraktivnejših lokacijah. Izbira na tem prostoru ne bo lahka ampak Kvarner je zelo blizu in lahko obiščete več lokacij in izkusite več adventnih programov v enem ali več dnevih. Opatija, elegantna dama hrvaškega turizma vas tako vabi s svojimi čudovitimi predeli kot so Lungomare, Park Angiolina, Kod Šporera, Na Mrkatu in Ljetna pozornica. Program bo kot vedno odličen in bogat z veliko mero veselja in zabave in tako bo tudi v Rijeki, Crikvenici, Novem Vinodolskem, Delnicah in Rabu, Krku, Cresu in Lošinju. Obiščite Kvarner in uživajte v glasbi Daleke obale, Nenota Belana, Damira Kedže, Anteja Gelota in klape Intrade, Šajete ter mnogih drugih.

advent 2023 4
Foto: Petar Lupić, TZG Rab

Več o adventu na Kvarnerju lahko odkrijete TUKAJ, več informacij o samem Kvarnerju pa lahko najdete na spletni strani Turistične skupnosti Kvarnerja.

ADVENT V ZAGREBU

advent 2023 5
Foto: J. Duval. Vir: Arhiv Turistička zajednica grada Zagreb

Eden od najlepših adventov v Evropi, advent v Zagrebu, je eden tistih, ki jih morate vsaj enkrat obiskati in ne samo zaradi bližine Zagreba temveč predvsem tudi zaradi adventnega programa, ki obiskavalce redno navdušuje vsa leta. Zagreb je prekrasen v vseh letnih časih a morda je najlepši prav v času adventa. Tako velja obiskati okrašeni Zrinjevac, Ledeni Park na Trgu Kralja Tomislava, Advent na Strossmayerovem trgu in vse ostale številne lokacije kot tudi številne gledališke predstave, koncerte in razstave ter nenazadnje stojnice polne zimskih in lokalnih dobrot. Zagreb vas pričakuje v najlepši praznični preobleki.

advent 2023 6
Foto: J. Duval. Vir: Arhiv Turistička zajednica grada Zagreb

Več o adventu v Zagrebu lahko odkrijete TUKAJ, več informacij o samem Zagrebu pa lahko najdete na spletni strani Turistične skupnosti mesta Zagreb.

ADVENT V DUBROVNIKU

advent 2023 7
Foto: TZG Dubrovnik

Uživati v Dubrovniku za čas adventa je posebno doživetje s katerim se, tako kot z adventom v Zagrebu, poskusiti nagraditi vsaj enkrat v življenju. Pričakuje vas lepo in toplo vreme ter nepozaben prehod v novo leto na odprtem Stradunu. V Dubrovniku poleg tega poteka tudi zimski festival z bogatim kulturnim in zabavnim dogajanjem. Tekom adventa, božiča in novega leta boste lahko uživali v glasbi Prljavog kazališta, Parnega valjaka, 4 Tenorjev, Ante Gelo Banda, klape Intrade in za konec leta v poslastici z Zdravkom Čolićem.

advent 2023 8
Foto: TZG Dubrovnik

Več o adventu v Dubrovniku lahko odkrijete TUKAJ, več informacij o samem Dubrovniku pa lahko najdete na spletni strani Turistične skupnosti mesta Zagreb.

ADVENT U SPLITU

advent 2023 9
Foto: TZG Split

Prelepi Split vas tudi ponovno pričakuje z bogatim adventnim programom na njegovih najlepših lokacijah – Prokurative, Zvončac in Mertojak. Prav tako ne bo zaostajala tudi gastronomska ponudba ob kateri vas bodo na glasbenih odrih razvajali in zabavali še legendarna Doris Dragović, Neno Belan in Psihomodo Pop.

advent 2023 10
Foto: TZG Split

Več o adventu v Splitu lahko odkrijete TUKAJ, več informacij o samem mestu Split pa lahko najdete na spletni strani Turistične skupnosti mesta Split.

ADVENT V PULI

advent 2023 11
Foto: Advent u Puli (adventupuli.hr)

Še eden izmed bližnjih adventov, ki ga lahko udobno obiščete iz Slovenije in vam bo ponudil kopico glasbe, veselja in zabave, je vsekakor advent v Puli. Zabavni program se bo tako stopnjeval do zaključka leta z izvajalci kot so DJ Nice, Miach, Goran Karan, Edo Maajka in Detour ter doživel vrhunec ob prehodu v novo leto s koncerti Luke Nižetiča, Vesne Nežić Ružić & Magnolije, Indire Forza, Funbox Banda ter številnih DJ-ev kot so DJ Sword, Vojko V, DJ Jan Plexy in drugi.

advent 2023 12
Foto: TZG Pula

Več o adventu v Puli lahko odkrijete TUKAJ, več informacij o samem mestu Pula pa lahko najdete na spletni strani Turistične skupnosti mesta Pula.

PREBERITE ŠE PONUDBA MESECA – ZIMSKO UGODJE NA PLITVIŠKIH JEZERIH