Čokoladni tartufi s kostanjem

Praznovanje “Dnevov kostanja” že tradicionalno poteka vsak oktober v Lovranu in okolici. V času festivala so na mestnih ulicah na voljo različne kostanjeve dobrote, kot so kostanjev sladoled, slaščice in med, v restavracijah pa v tem času ponujajo posebne menije s tem jesenskim plodom.

V želji, da bi si tudi vi doma ustvarili malce tega “kostanjevega” vzdušja smo za vas pripravili recept za odlično sladico!

Čokoladni tartufi s kostanjem

Sestavine:

  • 120ml sladke smetane (mlečne,
  • ne rastlinske)
  • 80g rjavega sladkorja
  • 200-250g temne čokolade ali čokolade za kuhanje
  • 1 žlica kostanjevega medu
  • 20g masla
  • 300g nesladkanega kostanjevega pireja
  • 1 žlica ruma
  • kakav

Priprava

1. Na majhnem ognju stopimo sladko smetano s sladkorjem ter sesekljano čokolado in mešamo dokler ne dobimo gladke mase.

2. V ločeni posodi zmešamo maslo, med, rum in kostanjev pire, nato pa dodamo stopljeno čokoladno maso in nežno premešamo s kuhalnico. V hladilniku pustimo približno 2 uri, da se zmes ohladi.

3. Z žlico naredite kroglice in jih povaljajte v kakavu, nežno jih stisnite med dva prsta, da nastane oblika gomolja. Shranite v hladilnik v zaprto posodo in postrezite hladno.

PREBERITE ŠE: Kostanjeva Rulada

Dober Tek