PESTRO POSEZONSKO DOGAJANJE V POREČU

Poreč i njegova okolica sta tesno povezana z aktivnimi počitnicami, s športom in z rekreacijo za vsakogar. Poreško podnebje omogoča športne aktivnosti na prostem skoraj celo leto, v hotelih pa so na razpolago fitnessi, savne, telovadnice in pokriti bazeni.

Blago sredozemsko podnebje tistim bolj romantičnim omogoča kolesarjenje in hojo, pogumnejšim jahanje in plezanje, tiste, ki imajo najrajši noge trdno na zemlji pa bodo pritegnile privlačne pešpoti. V času počitnic lahko v eni od številnih športnih šol odkrijete svoje skrite talente, ali se na športnih igriščih, na katerih so igrali slavni svetovni športniki, vrnete v formo.

Poreč je zanimiva destinacija tudi v posezoni. Foto: TZG Poreč

V turističnih naseljih, kampih in ob hotelih je dvajset urejenih športno-rekreativnih centrov. Veliko je teniških, košarkaških igrišč, igrišč za odbojko na mivki, mali nogomet, balinišč in igrišč za golf in mini golf. Poreč se lahko pohvali tudi z nekaj travnatih nogometnih igrišč, štirimi večnamenskimi športnimi dvoranami in dvorano za balinanje in squash. Na voljo so tudi mize za namizni tenis na prostem, strelišča, pikado, biljard, šah in kegljišče, najeti je mogoče tudi kolesa in skuterje, s katerimi lahko krenete v nove pustolovščine.

V posezoni bi izmed mnogih drugih dogodkov ob in v Poreču izpostavili naslednje:

MEDNARODNI TURNIR V LOVU NA TUNO

Poreč je večkratni prvak hrvaškega turizma in je s svojimi 4000 sončnimi urami letno, idealen za celoletni ribolovni turizem.

Utrinek z OFFSHORE WORLD CHALLENGE POREČ. Foto: TZG Poreč

Od 13. do 16. septembra bo v Poreču potekal zanimiv mednarodni športni dogodek – 3. mednarodni turnir v lovu na tuno »OFFSHORE WORLD CHALLENGE POREČ 2017«. Za zmago na turnirju se bo potegovalo več kot 48 mednarodnih ekip. Med tridnevnim ribolovnim tekmovanjem boste lahko videli tekmovalne ekipe pri lovu na največje ribe in se udeležili uradnega tehtanja in točkovanja ulova.

»Tunalicious Street Food«. Foto: TZG Poreč

Poleg lova na tune bo ta zanimiv dogodek pritegnil številne ljubitelje kulinarike in dobre zabave. Med festivalom »Tunalicious Street Food«, ki bo potekal od 9.-16.9.2017, bo več kot deset restavracij v Poreču ponujalo posebne tunine menije po sprejemljivih cenah. Pričakujejo vas inovativni recepti, vrhunski kuharji in nepozabna kulinarična doživetja. »Tunalicious Street Food« festival se bo začel ob 20.00 na mestni rivi, kjer boste lahko brezplačno poskusili tunine specialitete. Poreč in klub »Big Game Club 4Tuna« vas vabita, da se udeležite tega čudovitega dogodka in uživate v odlični kulinariki in vrhunskemu istrskemu vinu.

POREČ TRIATLON

Če ste v dobri kondiciji in ste ljubitelji triatlona, ima Poreč odličen športni dogodek za vas. »Poreč Triatlon«, ki bo  potekal 15.10.2017 je priložnost spoznati čudovito naravo Poreča in uživati v njegovi bogati turistični ponudbi.

»Poreč Triatlon«. Foto: TZG Poreč

Plavanje v enem od najlepših zalivov, kolesarjenje po istrskih vinogradih, tek po Lungo mare naredijo nepozabno doživetje za vsakega tekmovalca. Namestitveni objekti bodo zadovoljili tudi najzahtevnejše, čisto modro morje in plaže z modrimi zastavami vas bodo navdušili.

»Poreč Triatlon«. Foto: TZG Poreč

Želite zaključiti letošnjo triatlonsko sezono z nepozabnim sončnim zahodom ob prelepi jadranski obali? Potem je Poreč Triatlon idealna priložnost za to!

PARNI VALJAK za Novo leto!

Poreč vam ponuja odlično priložnost za čudovito zabavo in najboljši začetek novega leta 2018!

Novoletni utrinek iz Poreča. Foto: TZG Poreč

V srečno in veselo leto 2018 vas bo 31.12.2017 na Trgu svobode v Poreču pripeljal eden največjih hrvaških pop-rock ansamblov – Parni Valjak in vam silvestrski večer naredil nepozaben. Po odlični zabavi in uživanju v petju in glasbi Parnega Valjaka, boste odkrili, zakaj so poreški hoteli in zasebni najemniki  odlični gostitelji. Turistična skupnost Poreča bo poskrbela da bo vaše bivanje v idiličnemu Poreču nepozabno in idealno za začetek novega leta.

Uživajte v Poreču. Foto: TZG Poreč

Rezervirajte svoje mesto zdaj in v ritmu največjih hitov Parnega Valjaka prestopite v Novo 2018!