DNEVI OKUSOV HRVAŠKE TRADICIJE, HRVAŠKA 17.11. – 3.12.2023

Prireditev Dnevi okusov hrvaške tradicije je edinstven festival avtohtone in tradicionalne gastronomije. Je tudi nekakšno povabilo k spoznavanju in raziskovanju hrvaških županij in njihovih posebnosti, nadgrajenih z vrednotami prave gastronomske izkušnje. Njeni gostitelji so restavracije, nosilke standarda Okusi hrvaške tradicije, ki ohranjajo pripravo tradicionalnih jedi, ki temeljijo na temeljnih vrednotah kot so lokalne sestavine, način priprave po starih receptih in običajih, pa tudi uporaba sodobnih kulinaričnih tehnik.

104 restavracije z območja dvanajstih županij in mesta Zagreb so pripravile za Dneve okusov široko paleto jedi, ki bodo pravi izziv okusa in vonja. Tradicionalne jedi iz tradicionalnih sestavin, pripravljene na tradicionalen način, ter tiste, pripravljene v sodobni kulinarični obdelavi in ​​prezentaciji, bodo na voljo v menijih, sestavljenih iz najmanj treh hodov, ki jih bo popestril tudi kozarec domače pijače. Cene tako oblikovanih menijev se gibljejo od 10 do 30 evrov, na voljo pa bodo od petka 17. 11. do prve nedelje decembra oz. 03.12.2023.

Ta pripravljen izbor več sto tradicionalnih jedi je le del hrvaškega kulinaričnega zaklada in kulinarične kulture. Je pa vsekakor prava priložnost, da v teh dneh uživate v bogastvu okusov, ki bo okrepilo telo in blagodejno vplivalo na vašo dušo. Vabljeni da ob dobri hrani, pijači in družbi, doživite Dnevu okusov hrvaške tradicije. Poiščite sodelujoče gostinske objekte in se seznanite z njihovo ponudbo na spletni strani Okusi hrvatske tradicije.