MONTY’S DOG BEACH & BAR – INTERVJU – Na počitnice z ljubljenčki

Poleti je bilo skoraj nemogoče priti do mladega para Montanari-Knez, ki skorajda ni imel niti minutke prostega časa med obveznostmi družinskega vodenja svojega projekta in vmesnih srečanj z domačimi in tujimi mediji. Za nekaj vprašanj smo jih uspeli ujeti na samem koncu leta, v pripravah na naslednjo turistično sezono.

Monty-blog-7-S.JPG

In zakaj sta tako zasedena? Mlada zakonca Ruby in Igor Montanari Knez sta v malem mestu imenovanem Križišće, blizu Crikvenice, odprla hotel za pse. Ko je posel zacvetel, pa sta razširila ponudbo še s plažo za pse. V začetku niso vsi verjeli, da bi bilo lahko to zanimivo, ampak sčasoma so ljubitelji psov na Hrvaškem in v tujini prepoznali to kot odlično idejo za dopust z njihovimi ljubljenčki. Kmalu se je novica o plaži zelo hitro razširila po celi Evropi in celo v Ameriki.

Monty-blog-1-S

  1. V zadnjih letih sta vaša plaža in hotel v turističnih krogih postala ena izmed najbolj inovativnih in zanimivih projektov, ne le na področju Kvarnerja ampak še veliko širše. Prejeli ste veliko nagrad, obiskali so vas številni domači in tuji novinarji, vaš posnetek na You tube-u pa ima milijonski obisk. Najprej nam povejte, kako ste sploh prišli do same ideje?

Na idejo je prišla moja čudovita soproga Ruby, ki je že 15 let nazaj, ko je bila še stevardesa, sanjala o hotelu za pse, ker ji je bil vedno velik problem namestiti svojega kužka. Ker imava obadva zelo rada živali, sva se 5 let nazaj odločila začeti z nečim popolnoma novim, na zelo neatraktivni lokaciji. Izkazalo se je da sva zadela v polno. Že po 6 mesecih so gostje začeli iskati »sobo« več. Zdaj že svetovno znana plaža za pse je bila nadaljevanje naše »pasje« zgodbe, z njo sva zaokrožila eno zanimivo celoto – hotel za pse, plaža za pse in še hotel za mačke. V naslednjem letu lahko pričakujete tudi plažo za mačke, če jih seveda uspemo prepričati, da vzljubijo morje.

Monty-blog-2-S

  1. Na kratko nam predstavite vsebino vašega projekta, kaj vse ponujate in kaj naši bralci lahko pri vas pričakujejo?

Hotel za pse ponuja prostor, kjer so lahko kužki nameščeni, kadar niso na sprehodu. Vsak pes ima svoj box, v katerem je izoliran od ostalih zaradi svoje varnosti. Ta prostor je po potrebi ogrevan ali ohlajen, ima TV, da jim pričara domačo atmosfero. Tri krat na dan se podajo na sprehod, lastnikom pa se po dogovoru dnevno sporoča kako se ljubljenčki počutijo.

Plaža za pse je varna oaza tako za lastnike kot za njihove najboljše prijatelje. To je tudi prijeten prostor za sproščanje, kopanje, sončenje, uživanje v koktajlih in kavicah, medtem ko lahko njihovi kužki brez strahu tekajo naokoli in se igrajo z ostalimi psi. Tudi oni imajo bogato in zanimivo ponudbo, kot so denimo pizza, pasja piva in sladoled, čips, čaj….

 Monty-blog-6-S

  1. Zdaj je verjetno že čas za pripravo na novo turistično sezono. Ali imate kakšne nove ideje, ki nas lahko presenetijo na vaši plaži in hotelu?

Vedno se pojavljajo nove ideje. Ne želimo obtičati na mestu, ampak poskušamo vsako leto ponuditi nekaj novega in zanimivega. Hotel za pse se po vsej verjetnosti letos seli v Crikvenico, tudi za plažo imamo nekaj novih idej, a če jih bomo uresničili le pol bo odlično. Ena od idej je tudi pasji tobogan, za katerega mislimo, da bo veliki hit.

Monty-blog-5-S

  1. Imate podporo lokalne in regionalne skupnosti za nadaljnji razvoj?

Ne vem kako naj odgovorim na to vprašanje, da ne bi koga užalil. Kdaj ja, kdaj ne. Iskreno povedano za tak zanimiv projekt nobene posebne podpore. Meni se zdi naš projekt super, ampak težko je pričakovati, da tudi ostali delijo enako mero navdušenja. Zdaj že vstopamo v četrto leto delovanja in smo zadovoljni.

Monty-blog-4-S

  1. Ali mislite da lahko vaš projekt vpliva na razvoj Crikvenice in Kvarnerja, da bi postale prepoznavne kot »pet friendly« destinacije?

Zagotovo si to zelo želim. Na tem področju sem že kar nekaj časa in lahko le pohvalim svoje goste tako v hotelu kot na plaži. Z marketinškega vidika je ta ciljna skupina po mojem mnenju idealna za resno turistično mesto. Te gostje so kvalitetni, urejeni, ozaveščeni in odlični potrošniki. Mislim, da je zdaj idealen čas, da se kot destinacija prilagodimo takem tipu turizma ali pa da vsaj omogočimo minimalne pogoje za zadovoljstvo takih gostov.

Monty-blog-8-S.JPG

Za vpogled v inovativno turistično ponudbo in priložnost za intervju se najlepše zahvaljujemo družini Montanari Knez in jim želimo veliko zadovoljnih dvo- in štirinožnih gostov.