PODALJŠAJTE POLETJE NA KVARNERJU

Predstavljamo nekaj zanimivih dogodkov v posezoni na Kvarnerju.

    1. RIBIŠKI TEDEN, 25.08. – 01.09.2018, CRIKVENICA

V organizaciji Turistične skupnosti Crikvenica bo zadnji vikend v avgustu tradicionalni ribiški teden. Zvrstila se bodo tekmovanja v ribolovu, veslanje, priprava ribjih jedi in seveda pokušanje, pa tudi dobre glasbe in zabave ne bo manjkalo.

Pridite v Crikvenico in uživajte v bogatem programu. Več izveste več na http://www.rivieracrikvenica.com

    2. FESTIVAL ČAKAVSKIH ŠANSON, 29.08. – 31.08.2018, KASTAV

Kastav je pravljično, starodavno mestece blizu slovenske meje, tik nad Kvarnerskim zalivom s pogledom na Kvarner in Učko. Združenje »Kanat«, v sodelovanju z združenjem »Kastafsko kulturno leto«, že štirinajsto leto zapored organizira festival »čakavskih šansonov«, ki je pomemben predvsem za ohranjanje in prepoznavnost čakavščine, kot enega izmed pomembnih narečij Hrvaške oz. “hrvaških” jezikov.

    3. DNEVI FIG, 31.08.2018 – 02.09.2018, KRK

Fige so bile več stoletij pomembna hrana na Jadranu in zdaj se počasi a vztrajno ponovno vračajo na naše jedilnike. Mesto Krk vam od petka, 31.8., do nedelje, 2.9., pripravlja “Dneve fig” in zanimiv program, ki ga ne smete zamuditi.

Več izveste na:
http://www.krk.hr/dogadanja/Manifestacije

    4. RAB JAZZ FESTIVAL 2018, 06. – 09.09.2018, RAB

Rab bo v začetku septembra gostil nekatera od najbolj znanih jazzovskih imen. Na RAB JAZZ FEST 2018 festivalu, ki bo potekal v začetku septembra, bodo poleg priznanih hrvaških izvajalcev kot so Matija Dedić Trio & Gabi Novak, Ivana Kindl, Ervin Baučić Blues Band in Elvis Stanić Group, nastopili tudi tuji glasbeniki.

Več izveste na:
http://www.rab-visit.com/hr/aktivnosti/dogadjanja/kalendar-dogadjanja/2-rab-jazz-festival-06-09/5110

    5. UČKA TRAIL, 08.09.2018, MOŠČENIČKA DRAGA

“Učka Trail” je edinstveno tekmovanje, ki združuje čudovit gorski svet, morje, mediteransko klimo in prekrasni razgled na Kvarnerski zaliv, otoke in Istro. “Učka Trail” ni le tekma, temveč tudi edinstvena izkušnja in potovanje skozi zaščiteno območje naravnega parka Učka.

Več izveste na:
http://www.kvarnertrails.com